Da mi sutra u ring uđe Joshua, mogu ga pobijediti – rekao nam je Filip Hrgović (7-0, 5 KO) kad smo u travnju potegnuli do njegove dvorane u Jelkovcu da popričamo o planovima i  željama hrvatskog teškaša, pišu Sportske novosti.

Naravno, do tog meča nije došlo, ali možemo reći da je iza hrvatskog teškaša uspješna godina tijekom koje je u pet borbi nanizao pobjede protiv Toma Littlea, Seana Turnera, Filiberta Tovara, Amira Mansoura i Kevina Johnsona.

Od dotične gospode trojica su u trenutku meča bila među top 100 boksača svijeta, a naročito se ističu tehnički nokaut Mansoura u Areni i uvjerljiva pobjeda na bodove protiv bivšeg izazivača za svjetski naslov, Kevina Johnsona.

Hrgin uspon kroz tešku kategoriju prepoznala je renking organizacija Boxrec koja ga navodi kao 16. teškaša svijeta, a sve više pažnje posvećuju mu i strani mediji. Tako je o njegovim mečevima izvještavao i ESPN, a posebnu pozornost posvećuje mu boksački novinar Matt McGrain.

Na cijenjenom boksačkom portalu The Sweet Science McGrain je već ranije Hrgovića izdvojio kao jednog od najboljih mladih teškaša svijeta, a ovog tjedna ga je na toj web stranici proglasio i boksačkom nadom godine.

– Hrgović je rođeni borac, i to vrlo poseban. U zadnja dva meča znatno je podigao nivo suparnika – protiv Mansoura je zadivio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona, iako ne i spektakularan – piše McGrain.

U prilično opširnom tekstu na samom početku ističe se kako je izbor Hrgovića pomalo kontroverzan s obzirom na veliki broj talentiranih mladih boksača koji se natječu u čak 17 kategorija, ali McGrain ističe veliki Hrgin potencijal, naročito otkad je pod paskom eminentnog kubanskog trenera Pedra Diaza.

Novinar ističe preciznu kombinaciju 1-2 prednjeg i zadnjeg direkta kao najjače oružje našeg boksača, hvali i njegov napredak u napadu na tijelo suparnika, ali napominje kako mora popraviti obranu te više koristiti lijevu ruku i fingiranje udarca, koje je ocijenio kao zasad nepostojeće.

Kad je u pitanju Hrgovićev put prema eventualnom meču za naslov, McCrain je donekle optimističan. Prema njemu, Filip bi u narednoj godini mogao skupiti još tri pobjede i ući u top 10 teškaša svijeta.

Kao najveće ime kojem se može nadati u 2019. spomenuo je poraženog iz meča WhyteChisora koji je na rasporedu ove subote, dok ga u borbi za neku od četiri titule ne vidi prije prve polovice 2020. No, i to samo ako se poklope sve okolnosti, a Deontay Wilder bude taj koji drži tron, piše Sportske novosti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime