VELIKO FINALE U SINJU Sastaju se Nada i Zagreb: “Očekuje nas vrlo zanimljiv susret”

[FOTOGALERIJA] Splitska momčad u tri dosad odigrane utakmice ovog proljeća pokazala je zavidnu mentalnu i fizičku čvrstoću te ogromnu moć

U finalu seniorskog Kupa Hrvatske u ragbiju, ove subote na igralištu SC u Sinju igrat će momčadi RK Nada i RK Zagreb. Nada je zaslužila plasman u finale Kupa, značajnom pobjedom na Krtičnjaku protiv  branitelja naslova, momčadi Mladosti. Svoje mjesto u finalu, momčad Zagreba, je zaslužila izvanredno glatkom i uvjerljivom pobjedom nad  favoriziranom momčadi Sinja na svom Rudešu. Prema dosad viđenom očekuje nas vrlo zanimljiv susret dvaju sasvim različitih modela momčadi.


Na jednoj strani iskusnija splitska momčad s jasnom izgrađenom strukturom i s točno definiranim zonama odgovornosti igrača, protiv mlade, još u fazi strukturiranja, vrlo ambiciozne momčadi Zagreba, željne dokazivanja i gladne trofeja. Ragbi klub Zagreb  spada u uspješnije hrvatske ragbijaške klubove.

U svojim vitrinama posjeduje 8 pehara s naslovom Državnog prvaka, 7 trofeja Pobjednika Kupa, a jednom, u sezoni 2005/2006. su bili i prvaci Interlige. Posljednji seniorski trofej u Kupu osvojili su 2003. godine. Unazad nekoliko godina RK Zagreb dovođenjem vrsnih stručnjaka, trenera i igrača  započeo je s projekt unapređenja stručnog rada u klubu te stvaranja seniorske momčadi sposobne da se ponovno bori za trofeje. Pobjedom nad Sinjom i plasmanom u finale Kupa dokazuju da su na pravom putu.

Splitska momčad u tri dosad odigrane utakmice ovog proljeća pokazala je zavidnu mentalnu i fizičku čvrstoću te ogromnu moć. Posebno je impresionirala čvrstoća karaktera i snaga volje splitske momčadi izražena u donošenju najkvalitetnijih odluka i rješenja u kriznim situacijama na igralištu. Nada je na zaista impresivan način riješila sva tri vrlo teška i zahtjevna susreta na početku proljetne sezone. Momčad je spremna i motivirana da nakon  subotnjeg  susreta i drugi značajan trofej ove sezone vrati u vitrine kluba na Starom placu.

Finale Kupa Hrvatske u Sinju sudit će Ivan Zelić uz asistenciju Petra Matošić i Petre Drušković.

RK Nada i RK Zagreb igraju na SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ s početkom od 15:30 sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime