Veliki uspjeh akcije “Zasadi drvo, ne budi panj” u Vrgorcu: Brojni volonteri sadili kostele, borove, masline…

U akciji su sudjelovali planinari, učenici, udruge koje djeluju na razini grada i brojni volonteri

Vrgorac se odazvao nacionalnoj kampanji “Zasadi drvo, ne budi panj”. Riječ je o građanskoj inicijativi ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.


Akcija se provodi diljem Hrvatske, uz veliki odaziv škola, udruga, tvrtki i ustanova na sadnju drveća, a iz Hrvatskih šuma očekuju da će za tu akciju donirati na desetke tisuća sadnica.

Vrograc se akciji pridružio tijekom subota, a gradonačelnik Ante Pranić pohvalio je sve volontere.

– Naša brojnost govori o prihvaćenosti ideje sadnje novih stabala koja ostavljamo budućim generacijama. Svjesni smo potrebe za djelovanjem u utrci s klimatskom krizom. Sadnjom stabala zajedno podizali ekološku svijest i potvrdili društvenu i ekološku odgovornost te na taj način potpomogli u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU standardima.

U akciji su sudjelovali planinari, učenici, udruge koje djeluju na razini grada i brojni volonteri. Sadili smo kostele, borove, masline, čistili Maskaru iznad Vrgorca. Bravo, Vrgorac – poručio je Pranić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime