Mnogobrojni Splićani, ali i njihovi gosti iskoristili su sunce koje je jučer kasno popodne 'provirilo' nakon kratkotrajne popodnevne grmljavine i nekoliko kapi kiše.
I nemoguće je bilo ne primjeriti šušur koji je vladao u centru Grada. Baš kao usred ljeta. Napravili smo đir kaletama, a potom iz Trogirske ulice zavirili na Marmontovu.
Dječji smijeh, osmijeh na licima roditelja i luk od balona u bojama proljeća.
Ispred nas red od dvadesetak ljudi koji strpljivo čekaju. Ma, nije bilo teško pogoditi tko je domaći, a tko turist.
I nas je zainteresiralo što je to novo otvoreno nedaleko od Peškarije. Ako je suditi po osmijesima, mora da je nešto lipo i slatko.
"A ljudi moji, ovaj sladoled. To vaše nepce još nije kušalo", dobacila nam je jedna gospođa koja je čula da razglabamo koja su naša očekivanja.
Nakon što smo zakoračili, ostali smo impresionirani prizorom i mirisima. Sladoledi svih okusa, ma nema kojeg nema. A tek kolači, torte i monoporcije. A krije se tu i aparat za kavu, coffe to go (Lavazza). Sve izgleda 'za prste po lizat'.
Iza pulta stoji nasmijana mlada dama.
Naručili smo sladolede. Bila je to ljubav na prvi liz, štoviše poželiš probati sve vrste, ali ljeto samo što nije pred vratima. Upitali smo ju koja je tajna kremastog, bogatog i subjektivno rečeno jedinstvenog okusa sladoleda.
Slastičari iz 'Gelato Gallery By Ganache', kazali su nam da su danas započeli s radom. Ukoliko ste posjetili šetnicu u Strožancu, zasigurno ste primjerili njihovu slatku kućicu "Ganache".
"Naši kupci prepozna nas jer znaju da je sve 100% domaće i ručno rađeno. Ne mutimo 'kolače iz prašine', već isključivo ručno pripremamo sve slastice od visoko kvalitetnih sastojaka (maslaca, vrhnja za šlag s preko 35% m.m. itd.) bez ikakvih aditiva i konzervansa", govore nam slastičari i naglašavaju da isto vrijedi i za sladolede. Recepturu nam nisu htjeli otkriti, ali smo zaista uživali u sladoledu.
Naš fotoreporter Igor Jakšić sve je zabilježio, a nama ostaje samo nadati se da ćemo uskoro ponovno u 'Gelato Gallery By Ganache'.