VELIKI POŽAR U ZALEĐU MARINE “Vatra se brzo širila, situacija sve bolja zbog zračnih snaga”

Podignute su sve vatrogasne snage s područja Trogira i Kaštela

Požar na području Vinovca gasi 50-ak vatrogasaca uz pomoć desetak vozila s područja Trogira i Kaštela.


Prema posljednjim informacijama, požar će uskoro biti pod kontrolom. Od velike pomoći bile su zračne snage nakon čega je zemaljskim snagama bitno olakšan posao.

Ranije objavljeno:

Oko 16 sati planulo je na području Vinovca u zaleđu Marine.

Kako nam javljaju čitatelji, radi se o velikom požaru. Više informacija dao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

– Situacija ni blizu nije pod kontrolom. Požar se širi, a situaciju pogoršava snažan zapadni vjetar.


Podignute su sve vatrogasne snage s područja Trogira i Kaštela. Prema požarištu su upućena dva kanadera čiji se dolazak očekuje oko 16:40 – kazao je Kovačević za Dalmacija Danas.

Kako doznajemo, požar se širi tamošnjim brdom, a gore nisko raslinje i makija i dio šume.Splitska je policija objavila da je uhitila dvije muške osobe koje dovode u vezu s podmetanjem dvaju požara na užem splitskom području.

– Vezano uz događaj požara koji je izbio danas, 15. srpnja oko 14:40 sati u park šumi Marjan i koji su ubrzo nakon 20-ak minuta lokalizirali vatrogasci policijski službenici su uhitili jednu mušku osobu i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, u konačnici kojega ćemo izvijestiti o utvrđenom – objavila je policija.

– Nadalje, vezano uz događaj požara koji je izbio danas oko 15:35 sati na trogirskom području na predjelu Vinovac i koji se još gasi, policijski službenici u svezu s događajem dovode jednu osobu, te je kriminalističko istraživanje u tijeku – priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
8
Grrr
16
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime