Veliki požar na Biokovu vidljiv iz svemira!

NASA je na svojim web stranicama objavila snimke iz svemira dok su njihovi sateliti nadljetali naše područje, a satelitske snimke su dostupne u vrlo finoj rezoluciji od samo 250 metara

Jutros na požarištu na Biokovu nema nove vatre, povremeno se tek s pojedinih lokacija diže dim. Nakon što su vatogasci i vojska čuvali požarište tijekom prethodne noći, od jutros se nastavlja sanacija opožarenog područja potpomognuta zračnim sngama.


Dražen Glavina optimističan je oko daljnjeg razvoja situacija:

– Želimo već do 12 sati ugasiti svaki panj, u cijelosti sanirati svu opožarenu površinu. Vjerujem da ćemo danas suzbiti i sav dim, čak na područjima koja zbog nedostatka staza nisu pristupačna.

Zahvaljujem se svim vatrogascima koji su osobito jučer učinili lavovski posao. Svi su bili kao jedno, i lokalni vatrogasci, i oni iz Like, sa svih dijelova Jadrana. Oni su zaslužni što nismo imali ljudskih žrtava i značajnu materijalnu štetu na objektima – kazao je jutros zapovjednik vatrogasnih snaga.

Nekoliko stotina kilometara dima

Jučer se dim s požara mogao uočiti na meteorloškim satelitima!

Požari otvorenog tipa koji su tijekom nedjelje i ponedjeljka gorili na Biokovu bili su jasno vidljivi i svemira. Snimili su ih brojni meteorološki sateliti, a među njima i NASA-ini MODIS sateliti Terra i Aqua.


NASA je na svojim web stranicama objavila snimke iz svemira dok su njihovi sateliti nadljetali naše područje, a satelitske snimke su dostupne u vrlo finoj rezoluciji od samo 250 metara.

Na današnjim satelitskim snimkama, koje su snimljene s udaljenosti od čak 705 kilometara, jasno se vidi dim s nekoliko požarišta u Dalmaciji, a dim je prostirao na području od nekoliko stotina kilometara.Modis aqua satelitsku snimku visoke rezolucije pogledajte OVDJE, a MODIS terra OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0