VELIKI INTERVJU – TOMISLAV PETRIĆ (NK GALAXY): “U samo dvije godine došli smo do velikog broja djece, svog terena, suradnje s Hajdukom…”

"Ostvarili smo izvrsne rezultate na međunarodnim i lokalnim turnirima. Vrlo smo zadovoljni. Sudjelovali smo na 6 velikih turnira i na svakom smo bili među prve četiri ekipe i time smo pokazali da smo konkurentni  drugim klubovima"


NK Galaxy iz Splita je škola nogometa koja je u dvije godine rada strelovit uspon napravila među nogometni klubovima i školama nogometa u Splitu te je prema broju djece među prve tri škole nogometa u Splitu.


Klub je osnovan 2018. godine, a osnovao ga je Tomislav Petrić.

Dvije godine ozbiljnog i napornog rada su iza Petrića što je na koncu i rezultiralo velikom brojkom članova, dobrim rezultatima te brojkom djece koja su proslijeđena u Hajduk te u konačnici vlastitim terenom House of Galaxy.

Što ste dobili s vlastitim terenom?

– Dobili smo na kvaliteti rada tako da smo svu djecu posložili po generacijama, povećali smo broj treninga. Dobili smo mirnoću, znajući da imamo naš teren i da možemo raditi na njemu dugoročne planove, stvarati kvalitetne generacije i nadograđivati postojeće.

Kakve uvjete djeca sada imaju?

– Za razliku od prošle godine koja je bila uspješna ove godine smo podigli ljestvicu više i napravili iskorak. Na našem terenu House of Galaxy s novom umjetnom travom djeca imaju treninge svaki dan. Dio naše djece dolazi dva puta dnevno na trening jer trening i satnice treninga su namještene tako da sve generacije imaju dva sigurna termina dnevno na koja mogu doći.

Treninzi su u jutarnjim i večernjim terminima. U večernjim terminima nam sva djeca zajedno treniraju, naravno sa svojom generacijom.

Treninzi se održavaju u svim vremenskim uvjetima jer imamo otvoreni i zatvoreni prostor.
Što se tiče treninga na mjesečnoj bazi članovi našega kluba imaju 48 termina treninga na koja mogu dolaziti.

U Splitu ste još uvijek na lokaciji Blatine Škrape?

– S kotarom Blatine Škrape i predsjednikom kotara imamo dobre odnose tako da ćemo sigurno nastaviti s radom i na toj lokaciji. Djeca koja su s područja Blatina – Škrapa treniraju i na svim drugim lokacijama.

Koliko imate trenera u klubu, a koliko generacija?

– U klubu imamo 6 trenera. Svi su licencirani treneri školovani za rad s djecom, a imamo 10 generacija. Također ovdje bih spomenuo da osim škole nogometa imamo i školu za golmane.
 
Kako uspijevate zainteresirati djecu, učiniti ih da vole treninge i redovito dolaze?

– Puno pažnje osim djeci pridajemo i suradnji s roditeljima jer zadovoljno dijete je zadovoljan roditelj. Bitno nam je da djeca veselo dolaze i odlaze s treninga.

Nastojimo svu djecu aktivno uključiti u sve aktivnosti. Vodimo ih na putovanja, turnire, utakmice, druženja. Do sada smo s djecom posjetili Vinkovce, Sarajevo, Zagreb, Zadar, Vis i mnogo drugih destinacija. Potičemo sportski duh u svakom djetetu, a prije svega zajedništvo. Jer mi smo tim. Svako naše dijete je dio tima i ponosimo se time.

Postigli ste dobre rezultate u 2019. godini možete li se osvrnuti na proteklu godinu?

– Da, ostvarili smo izvrsne rezultate na međunarodnim i lokalnim turnirima. Vrlo smo zadovoljni. Sudjelovali smo na 6 velikih turnira i na svakom smo bili među prve četiri ekipe i time smo pokazali da smo konkurentni  drugim klubovima.

Sva naša djeca sudjeluju u utakmicama i natječu se, a djeci je drago kada se taj trud i nagradi ponekim odličjem. S obzirom na to da smo relativno mladi klub meni kao treneru to je najbolji pokazatelj kvalitete rada.
 
Što je sa suradnjom s HNK Hajduk koja se spominje?

– Prošle godine smo odradili sastanak s tadašnjim šefom škole Hajduka Krešimirom Gojunom s kojim smo dogovorili oblik suradnje te trebali potpisati ugovor. U međuvremenu gospodin Gojun je smijenjen te do potpisa suradnje nije došlo. Naša djeca koja su usmjerena u Hajduk u vrijeme tadašnjeg šefa škole su jedni od nositelja svojih generacija.
 
Je li se sada suradnja zaokružila kada je postavljen novi šef škole Boro Primorac?

– Nismo zaokružili suradnju jer od odlaska tadašnjeg šefa do dolaska gospodina Primorca bilo je dosta turbulencija u Hajduku. Početkom nove godine bi trebali odraditi dogovoreni sastanak.

Kakvi su planovi za 2020. godinu?

– Drugi dio sezone nam starta početkom nove godine i tada će sve naše generacije biti u trenažnom procesu. U planu je organizacija turnira House of Galaxy. Naša djeca će dobiti svoj turnir na vlastitom terenu. Ulagat ćemo dodatno u infrastrukturu, u planu je usavršavanje i dodatna edukacija naših mladih trenera. Putovanja na međunarodne turnire.
Nastavljamo s planom i programom kluba, od manjih kategorija graditi veće, čeka nas dug proces u stvaranju generacija ali veselimo se novim izazovima.

Planirate li napraviti trenerski iskorak u seniorskom nogometu s obzirom na to da ste prije osnutka Vaše škole nogometa imali priliku na inozemni angažman?

– Prilikom osnivanja škole nogometa imao sam ponude iz Kine i Katra. Nimalo mi nije žao što ponude nisam prihvatio jer Galaxy je moj životni projekt od kojeg želim izgraditi ozbiljnu školu nogometa. Uz moj Galaxy želim i sebe dodatno educirati, uz nacionalnu C licencu i UEFA B licencu koju imam želja mi je steći i nacionalnu A licencu. Još sam mlad cijeli je život preda mnom.

Osim što ste predsjednik i voditelj NK Galaxyja, koja je Vaša uloga u radu s djecom?

– Trener sam mlađim uzrastima od 2011. do 2015. godišta i sudjelujem u radu svih generacija. Koordiniram rad i treninge cijeloga kluba i sveprisutan sam na svim treninzima. U klubu vlada dobra i zdrava atmosfera među trenerima što je veoma bitno  da bi cijeli klub funkcionirao.

U klubu je dosta posla i obaveza jer imamo veliki broj djece. Planiraju se treninzi, organiziraju utakmice, putovanja. Imamo 10 kategorija djece. Za vikend znamo odigrati i po 15 utakmica. Zamislite samo kolika tu treba fokusiranost da se poslože sva djeca i treninzi, a da sve bude besprijekorno i bez greškice.

Dosta vodite računa o imidžu kluba, brendu?

– Dosta smo vodili računa i o imidžu kluba. Sva djeca u klubu su nam jednoliko odjevena.
Radimo i na brendiranju kluba, brend Galaxy. Naša djeca imaju personalizirane kapice, ruksake, čarape, stižu nam bice za vodu. Dosta truda i vremena treba uložiti da se od ideje izrealizira npr. kapica Galaxy. Pri tom težimo biti unikatni i različiti od drugih i ulažemo puno truda da naša priča bude cjelovita. U tom nam puno pomaže i što smo se marketinški dosta aktivirali u medijima i na društvenim mrežama.

Tomislave dvije godine su prošle, puno pozitivnih rezultata i projekata  je iza Vas
Istina, puno nas još projekata čeka ali ne bojim se izazova jer radim posao koji me ispunjava i čini sretnim. Galaxy u 💙

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime