Na području grada Trilja u noći sa srijede na četvrtak bura je lomila stabla i prouzrokovala velike štete u većini naselja grada Trilja i priuštila neprospavanu noć djelatnicima DVD-a Trilj.

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Trilj Mladena Klarića, triljski vatrogasci su uklanjali stabla na državnoj cesti u Čaporicama, kod crkve u naselju Vojnić, a stablo je palo na cestu i u zaseoku Šušnjara na putu prema Strmendocu… Bura je srušila i stari čempres pored Osnovne škole u Košutama. Vatrogasci su uklanjali stabla na cesti prema Bisku u zaseoku Gačići.

Osim toga, na području Trilja zabilježena su i dva požara otvorenog prostora. U Strmendocu je izgorjelo pola hektara trave i niskog raslinja, a na drugoj intervenciji u gašenju požara u Vojniću gdje je izgorjelo 6 ha trave i niskog raslinja triljskim vatrogascima su pomagali i pripadnici JVP Sinj.

Bura je prouzrokovala kaos i u Gradskom parku u centru grada Trilja gdje je porušeno nekoliko stabala, a tokom dana u komunalno gospodarstvo Grada Trilja pristižu dojave o porušenim stablima, prevrnutim kontejnerima i ostaloj šteti u većini gradskih naselja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime