VELIKE PROMJENE Vice Mihanović je novi predsjednik splitskog HDZ-a! “Košaricu” dobili Škaričić u Omišu, Šipić u Trilju…

"Vremena za slavlje nema nego ohrabreni novim legitimitetom i potporom krećemo u pripremu infrastrukture za predstojeće izazove. Već sutra krećemo s prvim aktivnostima kako bismo iznjedrili adekvatna komunalna rješenja za grad Split te od njega napravili istinsku mediteransku metropolu!" poručio je Mihanović

Po principu jedan član – jedan glas, HDZ-ovi su članovi ove nedjelje birali nove lokalne šefove u gradskim, županijskim i općinskim organizacijama.


S oko 1350 glasova novi predsjednik splitskog HDZ-a postao je Vice Mihanović, koji obnaša funkciju predsjednika GK Mejaši. Tako je Mihanović u novoj funkciji zamijenio Petra Škorića.

Mihanović se obratio članstvu nakon izbora.

“Drage stranačke kolegice i kolege, prije svega zahvaljujem svim članovima koji su danas izašli na unutarstranačke izbore, a potom i svim članovima biračkih odbora na angažmanu i odgovornosti u provedbi ovog specifičnog izbornog procesa zbog COVID okolnosti u kojima se nalazimo. Čestitam izabranim kolegama potpredsjednicima i od srca zahvala svima koji su nam dali povjerenje. Također, zahvaljujem i prethodnom stranačkom vodstvu na uloženom trudu i energiji proteklih godina.

Današnji odaziv pokazuje da ljude itekako zanima smjer kojim će stranka krenuti, ali što je važnije pokazuje da oni žele u tome biti i aktivni sudionici, što me izrazito veseli.


Iskazano povjerenje obvezuje moj tim i mene na ono što smo komunicirali kroz naše predstavljanje, a to su poruke jedinstva, terenskog rada te apsolutne dostupnosti ljudima. Zato se kao ljudi dokazani u svojim sredinama i profesijama nastavljamo truditi i raditi u novim stranačkim ulogama. Smatram da sam kroz kotar Mejaši stekao dragocjeno iskustvo u rješavanju problema naših građana, kao i kolege potpredsjednici u svojim kotarevima te ćemo sličan pristup primijeniti i sutra kroz stranački rad.

Današnji rezultati govore da i naše članstvo takav pristup vidi kao ispravan, stoga naglasak u budućnosti stavljamo na temeljne ogranke i unutarstranački dijalog, kako bismo kroz različita mišljenja došli do pravih rješenja za probleme koji muče naše stanovnike od najnižih ka višim razinama.Međutim kada je riječ o smjeru u kojem stranka ide tu nam je potrebno jedinstvo jer je HDZ pokazao da pobjeđuje kada je jedinstven, stoga ćemo dati na važnosti svakom članu i biti otvoreni za svaki prijedlog.

Zato vremena za slavlje nema nego ohrabreni novim legitimitetom i potporom krećemo u pripremu infrastrukture za predstojeće izazove. Već sutra krećemo s prvim aktivnostima kako bismo iznjedrili adekvatna komunalna rješenja za grad Split te od njega napravili istinsku mediteransku metropolu!” poručuo je novi šef splitskih HDZ-ovaca.

Tri Mihanovićeva potpredsjednika postaju Stipe Čogelja (~890 glasova), te Domagoj Maroević i Ivica Kusić s po 860 glasova. Andrija Čaljkušić nije uspio, osvojio je 530 glasova.

Promjene u Omišu, Trilju, Baškoj Vodi

Iznenađenje se dogodilo u Omišu. Nakon višegodišnje “vladavine” tamošnjim HDZ-om, Ivana Škaričića, nekadašnjeg gradonačelnika, mijenja dr. Josip Banović.

Ivan će i dalje biti šef triljskog HDZ-a, ali to je jedini kontinuitet, jer se i tamo dogodila promjena. Ivan Bugarin mijenja dosadašnjeg Ivana Šipića.

Načelnik Baške Vode Joško Roščić je pobijedio dosadašnjeg predsjednika…

Na razini županiji – ništa nova

Predsjednik županijske organizacije ostaje Ante Sanader. Potpredsjednici su Blaženko Boban, Božo Ćubić, Dinko Bošnjak i Marko Ožić-Bebek.

Ante Sanader

– Svim članicama i članovima županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije od srca hvala na podršci i povjerenju koje ste mi iskazali ponovnim izborom za predsjednika, kao i mojim potpredsjednicima, Blaženko Boban, Boži Ćubiću, Dinku Bošnjaku i Marku Ožić-Bebeku, kojima čestitam na izboru.

Čestitam i svim izabranim predsjednicima i podpredsjednicima gradskih i općinskih organizacija, članovima gradskih i općinskih odbora te izaslanicima na županijsku skupštinu. Idemo zajedno u novu pobjedu na lokalnim izborima u svibnju – poručio je Sanader.

Moja reakcija na članak je...
Vau
19
Haha
22
Hagić
6
Hmmm
14
Plač
6
Grrr
16
Molim?
27

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime