Radovi na izgradnji nadvožnjaka kod bivšeg Mercatora se intenziviraju, a time su gužve iz tjedna u tjedan sve nepodnošljivije. Osim pred gradilištem kolone se formiraju i na Solinskoj ulici te na zaobilaznici preko Dračevca, put Mravinaca.

Nakon što je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na svom Facebooku najavio da će prometni kolaps oko grada biti jedna od glavnih tema nadolazeće sjednice Vlade uoči blagdana svetog Dujma, uslijedili su brojni komentari od kojih izdvajamo najzanimljivije.

– Kad je nekidan majstor na maturalnu dojaha na konju, mislili smo da se zafrkava. A zapravo, momak je korak isprid nas, on i njegov dorat prvi stignu u grad. – napisao je gradski vijećnik Martin Pauk.

– Cesta se mora graditi i to nije problem, ali onda se zapne junački. Japanci su rupu u cesti dimenzija 30x20x15 metara s puno više radova na cijevima, napravili u 48 sati. Daleko smo od Japanaca, vjerojatno nećemo nikad takvi biti, ali što je previše, previše je. – napisao je Renato Čupić.

Većina komentatora se složila kako bi se radovi trebali izvoditi i noću, ali i prigovorili zbog broja radnika na gradilištu.

– Smeće se rješava danonoćno, a nadvožnjak i Smokovik pomalo u radno vrime. Danas sam kasneći na posao prošao pored tri rupe u asfaltu i nekoliko strojeva u 7:44, a ljudi nigdi. – napisao je Mladen Levačić.

Tonći Blažević je komentirao kako se ne smije zaboraviti cesta prema Omišu, dok se Jerko Trogrlić upitao koliki su troškovi izazvani stalnim gužvama.