VELIKA NADA SPLITSKOG SPORTA Karla ima jedan san: “Želim osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. Ako Bog da, nadam se da će to biti u Tokiju”

[INTERVJU] Porazgovarali smo s 22-godišnjom splitskom judašicom. Briljirala je prošle godine, a kao šlag na kraju bila je nagrada koju su osvajale Blanka, Janica i Sandra. Evo što nam je sve rekla ova mlada nada splitskog sporta


 Karla Prodan je 22-godišnja splitska judašica i članica Judo kluba Pujanke. Ova talentirana mlada sportašica je prošle godine eksplodirala, a ove godine od nje s pravom očekujemo i nadamo se velikim stvarima.


Godinu koju će mnogi htjeti zaboraviti Karla će pamtiti po bronci na seniorskom prvenstvu te srebru na mlađem seniorskom prvenstvu. Šlag na kraju je bilo priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora, koji ju je proglasio za sportašicu godine, zajedno s Mateom Jelić, još jednom predstavnicom Dalmacije, koja dolazi iz Knina.

Sve ovo je bilo dovoljno da s Karlom napravimo đir Splitom i porazgovaramo o mnogočemu.

– Za mnom je najuspješnija godina u karijeri. Osvojila sam dvije europske medalje u samo deset dana i zadovoljna sam postignutim. Bilo je uistinu izazovno trenirati u ovim novim okolnostima, ali izvukla sam najbolje što sam mogla – rekla nam je na početku Karla.

Foto: Igor Jakšić

“Ovo mi je zasigurno jedan veliki motiv za nastavak”

Velika čast joj je priznanje HOO-a. Sanjala je biti u društvu hrvatskih sportskih veličina.

– Kada sam bila mlađa uvijek san gledala Janicu Kostelić, Blanku Vlašić i Sandru Perković kako se natječu te osvajaju velike medalje. One su također osvojile ovu nagradu i biti u društvu tolikih velikih sportašica je velika čast. Stvarno sam ponosna na sebe i presretna s ovom nagradom. Ovo mi je zasigurno jedan veliki motiv za nastavak – ponosno nam je kazala.

Iako je i sama rekla da bolju godinu što se tiče sportskih uspjeha nije imala, žalit će za jednom stvari.

– Na mlađem seniorskom prvenstvu u Poreču očekivala sam zlatnu medalju. Nažalost, to mi nije pošlo za rukom i izgubila sam u finalu. Bila sam jako tužna i uplakana i stvarno sam htjela pokazati svoj potpuni potencijal. To sam i napravila u Pragu i osvojila brončanu medalju. Lagala bih kad bih rekla da nisam očekivala medalju, ali kada je izašao ždrijeb i kad sam vidjela s kim ću se boriti, znala sam da moram dati sve od sebe za tu medalju – ispričala nam je.

Od Karle se velike stvari očekuju već na ljeto u Tokiju

Pred nama su Olimpijske igre u Tokiju. Karla se nada da će biti tamo. Zapravo, jednom nogom je već na azijskom tlu.

– Trenutno jesam kvalificirana, ali u judu kvalifikacije završavaju tek mjesec dana prije Olimpijskih igara. Do tada imamo još puno turnira s puno bodova tako da je sve moguće. Samo se nadam da ću biti zdrava, bez ozljeda, da ću nastaviti trenirati i nadam se ostati u kvoti – skromno će Karla.

Vratili smo se na njezin početak. Zanimalo nas je zašto je uopće izabrala judo kao sport kojim se želi baviti.

– Treneri su došli u moju osnovnu školu na Mejaše. Moja mlađa sestra je prva krenula na judo i onda sam ja nju slijedila. Nakon drugog tjedna treniranja imala sam prvo natjecanje na kojem sam bila prva. Meni se svidjelo što sam pobijedila sve i odlučila sam nastaviti trenirati – govori nam ova jednostavna djevojka.

Dnevno ima dva treninga, a uza sve to, studentica je treće godine pomorskog menadžmenta na Pomorskom fakultetu u Splitu.

– Ako nisam na faksu, onda sam na kavi s prijateljicama ili u šopingu – govori nam s osmijehom.

Uvjetima je zadovoljna, iako uvijek može bolje.

– Treniram u Judo klubu “Pujanke” u Splitu. Zadovoljna sam uvjetima, a naravno da uvijek može bolje. Nažalost, uvjeti nisu kao i u ostalim zemljama gdje se trenira judo. Moj klub pokušava izvući najbolje iz ovih uvjeta koje imamo i zasad im to uspijeva.

“Moj životni san je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. Ako Bog da, nadam se da će to biti u Tokiju”

Judo nije sport u kojem se vrti puno novca. Ima stipendiju i kaže nam, može pristojno živjeti. Zahvalu je uputila svojoj obitelji.

– Moja najveća podrška je moja obitelj. Moji roditelji, dvije sestre i dva brata. Uvijek su tu uz mene, uvijek me prate i gledaju kad se natječem. Zasigurno ne bih bila tu gdje sam sad bez njihove podrške – zahvalna je.

Kao i svi sportaši, ima samo jedan san.

– Moj životni san je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. Ako Bog da, nadam se da će to biti u Tokiju – rekla nam je.

Na kraju je uputila poruku svojim navijačima.

– Zahvalila bih svima koji navijaju za mene i prate moje uspjehe. Nadam se da ću vas u budućnosti još obradovati sa što više medalja – zaključila je Karla.

Moja reakcija na članak je...
Vau
36
Haha
1
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime