Noćas su počeli radovi na brzoj cesti Solin – Klis. Hrvatske ceste d.o.o. kao naručitelj radova, sukladno ranijem četverogodišnjem planskom razdoblju investicijskog održavanja, sklopile su ugovor izvanrednog održavanja cestovnih objekata i trase koji uključuje 4 vijadukta i jedan tunel (vijadukti Ploče, Gornja Ozrna, Srednja OzrnaBelinovača i tunel Klis Grlo), na istočnom (starom) kolniku brze ceste Solin – Klis u dužini 1,6 km.

Ugovor je sklopljen sa zajednicom gospodarskih subjekata Spegra d.o.o. i Strabag u vrijednosti 15,9 mil. kuna i ugovornim rokom od 4 mjeseca.

Za potrebe izvedbe planiranih radova sanacije postavila se privremena regulacija prometa, tako se postojeći promet preko interventnih prolaza u zonama zahvata s istočnog kolnika (smjer prema Klisu) preusmjerio na zapadni kolnik (smjer prema Splitu) te se uspostavio privremeni dvosmjerni režim prometovanja bez semaforskih uređaja za cijelo vrijeme izvođenja radova (slično kao zahvat na prethodnoj dionici koja je bila u izvođenju početkom 2019.) tj. u naredna 4 mjeseca.

To je odmah prvog dana izazvalo velike gužve na brzoj cesti. Posebno su bile izražene u vrijeme odlaska ljudi iz Splita.

Pogledajte fotogaleriju:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime