Viceprvak svijeta u kickboxingu i hrvatski kickboxing reprezentativac, Splićanin Gabriel Ojdanić podržao je mladog momka koji je bio napadnut u Kaštelima.

KICKBOKSAČI UZ MOMKA IZ KAŠTELA “Svi sportaši i treneri iz borilačkog sporta su strogo osudili ovaj čin, u našem svijetu nema mjesta za nasilje”

– Dobar sam s Vlatkom Žajom i Antonijem Plazibatom koji su pokrenuli akciju da pomognemo momku. Tu su još Ivan Rašić, Ante Lulić, Ljubo Šitum i Bruno Slišković. Odmah sam se odlučio priključiti jer sam čuo u kakvoj je momak situaciji. Bilo bi mi žao da mu se ne pomogne.

Po društvenim mrežama smo razglasili o kakvoj se situaciji radi i da smo ljuti na nepravdu. U ovom momku nema zrno zla, u što sam se i sam uvjerio kad sam pričao s njim.

Osim novčane pomoći, ponudio sam mu da mu uzmemo boksačke rukavice i opremu koja je potrebna za trenirati kickboks. On se složio. Želio sam tom gestom usmjeriti momka u borilački sport da mu da samopouzdanja i da se nauči obraniti, a na kraju krajeva da ispuni sebi dan i da ne bude na ulici – ističe Ojdanić.

Foto: Nenad Kovačević

Kaže da je ovaj slučaj lekcija za mnoge.

– Nadam se da će ova situacija naučiti lekciji ostale nasilnike za koje se ni ne zna. Sigurno ima još dosta ovakvih situacija za koje se ne zna. Svim momcima, curama, dici koji su maltretirani ili u sličnoj situaciji neka se obrate nama, jer ovakvim stvarima se mora stati na kraj i srezati ih u korijenu! – kazao je Ojdanić za Dalmacija Danas.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime