VELIKA ČAST Srinjanka Anđela Mužinić u izboru za paraolimpijca desetljeća

"Moje najveće životno postignuće bilo je dići se s dna nakon prometne nesreće  i doći do ovoga gdje sam sad, s tim da ovome još nije kraj. Nikada nemojte odustati od samog sebe, onakvog kakvi jeste"


Allianz Hrvatska i  Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO), povodom desetogodišnje suradnje pozivaju javnost da glasom na OVOM LINKU podrže svoje paraolimpijske miljenike u izboru za najbolju paraolimpijku ili paraolimpijca desetljeća.


Svi nominirani sportaši i sportašice imaju jednu zajedničku karakteristiku – u proteklom desetljeću osvojili su medalju na Paraolimpijskim igrama. Riječ je o jedanaest iznimnih parasportaša koji su svojim kontinuiranim radom i rezultatima Hrvatsku upisali na svjetsku kartu paraolimpijskog sporta. Među nominirani sportašima svoje mjesto je našla i sportašica iz Srinjana, paraolimpijka Anđela Mužinić.

Cijelo desetljeće stolnotenisačica iz Srinjina niže odlične rezultate. U izbor najbolje sportašice desetljeća ušla je osvojivši 2016. srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u paru s Helenom Dretar Karić.

Uz Helenu veže i ostale vrijedne rezultate – zajedno su osvojile srebro (2017.) i broncu (2014.) na svjetskim prvenstvima, te četiri zlata (2013.,2015.,2017.2019.) i broncu (2011.) na ekipnim europskim prvenstvima. Anđela u pojedinačnoj konkurenciji ima i svjetsku broncu iz 2018. kao i dva srebra (2015.,2017.) s europskih prvenstava. 2018. je izabrana i za sportašicu godine po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a 2012. je proglašena najboljom mladom europskom paraolimpijkom.

Par Helena Dretar Karić – Anđela Mužinić ostavio je trag i u povijesti hrvatskog sporta, osvojivši u zajedničkoj konkurenciji sa sportašima bez invaliditeta nagradu za najbolju ekipu godine 2016. u tradicionalnom izboru Sportskih novosti. Bila je to i prva nominacija sportaša s invaliditetom u tom izboru.

Anđela Mužinić u lipnju 2006. godine doživjela je prometnu nesreću koja joj  je promijenila život i zaustavila njezin san o karijeri vrhunske odbojkašice. Lom sedmog i osmog prsnog kralješka prouzročili su oduzetost nogu tada trinaestogodišnje djevojke.“Ništa u životu se ne događa slučajno, sve ima svoje zašto. Nitko mi ne može garantirati da bih napravila veće rezultate u odbojci od rezultata koje sam do sada ostvarila u stolnom tenisu. Nismo ni malo manje važni od ostatka svijeta, nitko ne vrijedi više od drugog bez obzira na spol, godine, invaliditet, uspjehe. Moje najveće životno postignuće bilo je dići se s dna nakon prometne nesreće  i doći do ovoga gdje sam sad, s tim da ovome još nije kraj. Nikada nemojte odustati od samog sebe, onakvog kakvi jeste. Ako se jedna vrata zatvore, druga već čekaju otvorena” – zaključuje Anđela.

Glasajte za svog miljenikaSvoj glas možete dati do četvrtka 28. siječnja 2021. na mrežnoj stranici http://www.allianz.hr/paraolimpijci gdje ćete naći i pojedinačne rezultate nominiranih sportaša i sportašica.

Moja reakcija na članak je...
Vau
18
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime