Podijelite

Omiš danas slavi svoj dan, blagdan Ivana Nepomuka. Uoči Dana grada, sinoć je u kongresnom centru hotela Plaža Omiš održan svečani koncert učenika i zajedničkog orkestra Osnovne muzičke i glazbene škole ”Novo Sarajevo” iz Sarajeva, Umjetničke škole “Matka Brajše Rašan” iz Labina i Osnovne glazbene škole ”Lovro pl. Matačić” iz Omiša. Dirigent koncerta bio je Josip Nalis iz Zagreba, a gošća dirigentica Irma Kalić iz Sarajeva.

Bila je to večer emocija jer su tri orkestra zvučala kao jedan, a do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana velikim je pljeskom ispratila svaku pjesmu. Nizale su se tako Čajkovski Trepak, Mozartova Mala noćna muzika, Bizetova Habarena, Brahmsov Mađarski ples, Shostakovicheva Jazz suita – Waltz 2, ali i Straussov Radetzky Marsch koje je sve digao na noge.

Hrabro su pred omišku publiku stali i briljantni mladi solisti: Matea Juričić na oboi, Merjem Matoruga na klaviru, Bruno Bijuković na gitari, Alan Kečević na klaviru i Atif Krdžić na harmonici. Teško je reći tko je pridobio više simpatija publike!

Publika je zajednički orkestar vratila na bis, a oni su publici zahvalili fenomenalnom izvedbom teme iz Sinatrinog evergreena “New York, New York“.

90-minutni koncert publika je odslušala u dahu, a oduševljenje nije skrivao ni omiški gradonačelnik Ivo Tomasović.

Na svečanom domjenku nakon koncerta ravnatelj omiške osnovne glazbene škole “Lovro pl. Matačić”, Jasminko Šetka, svojim kolegicama iz Sarajeva i Labina poklonio je kameni sat s dalmatinskim motivom, a on je darovan bosanskim ćilimom i labinskim vrčem.

Svi sudionici koncerta složili su se da će se uspješna glazbena suradnja Sarajeva, Labina i Omiša nastaviti.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime