Već u ponedjeljak zaboravite na sunce, a u utorak pripremite zimsku odjeću!

Detaljniju tjednu prognozu vremena pročitajte ujutro na našem portalu


Ulaskom u prosinac ušli smo u klimatološku zimu. Ipak, kalendarsku zimu pričekat ćemo do zimskog solsticija koji će se dogoditi 21. prosinca u 5 sati i 19 minuta.


Dok je vikend za nama donio obilje kasnojesenskog sunca i temperature zraka koje su i dalje nešto više od prosjeka za ovaj dio godine, nova ciklona već je pred “vratima” i djelovat će na vrijeme tijekom ponedjeljka.

Zbog toga nas u ponedjeljak očekuje umjereno do znatno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu. Kiša će biti najčešća i najobilnija navečer kada mjestimice može zagrmjeti. Lokalno do kraja dana može pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Veći dio dana puhat će umjereno do jako jugo, na moru su mogući vrlo jaki udari. Krajem dana na sjeveru Dalmacije će zapuhati jaka bura s olujnim udarima, kasno navečer će se proširiti i na srednju Dalmaciju. Jutro će biti toplije u odnosu na nedjelju. Najviše dnevne temperature zraka u Zagori od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 14 do 18°C. Navečer u sjevernoj Dalmaciji osjetan pad temperature zraka, na Dinari i Kamešnici okrenut će na jak snijeg iznad 900 metara nadmorske visine.

Oborina će biti još samo početkom utorka, a onda nas tijekom jutra očekuje njihov prestanak. Do kraja dana djelomično razvedravanje. Puhat će bura koja će ujutro podno Velebita imati orkanske udare, a drugdje su ujutro mogući vrlo jaki udari. Bit će osjetno hladnije u odnosu na prethodne dane. Najviše dnevne temperature zraka u Zagori od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 14°C. Uz buru bit će dojam hladnijeg vremena. Navečer će mraza biti ponegdje u Zagori.

Očekivani udari vjetra u utorak ujutro

Detaljniju tjednu prognozu vremena pročitajte ujutro na našem portalu.

Očekivane temperature zraka u srijedu ujutro
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime