Vatrogasci s ljestvama stigli u Papandopulovu gdje se lani dogodio katastrofalni požar

Građani se često neodgovorno ponašaju parkirajući se na vatrogasne prilaze


Splićani se još sjećaju velikog požara stana u Papandopulovoj ulici u Splitu u studenom prošle godine. Tada je stan na 6. katu izgorio gotovo u cijelosti, a vatra se proširila na balkone 7. i 8. kata. Šteta bi bila i znatno veća da na mjesto događaja nisu došle jake vatrogasne snage.Ipak, sama akcija gašenja u početku je bila otežana zbog automobila koji su bili blokirali vatrogasne prilaze.

Poučeni gorkim iskustvom, ove godine se radilo upravo na osiguravanju vatrogasnih prilaza u Papandopulovoj.

– Danas je na teren izašao naš preventivni Odjel. JVP Split u sklopu svojih redovnih aktivnosti obilazi razne dijelove grada, a pošto su se nedavno na vatrogasnom prilazu u Papandopulovoj ulici obavljali određeni radovi, danas smo išli provjeriti funkcionira li sve kako treba, odnosno je li još nešto eventualno treba napraviti. Primjerice, u sklopu zahvata zabetonirana je spusnica za vatrogasna vozila.

Izašli smo s vatrogasnim ljestvama i provjerili može li se doći do svakog visokog objekta u ovom dijelu grada – kazao nam je Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split.

Građani se često neodgovorno ponašaju parkirajući se na vatrogasne prilaze, a tek u slučaju katastrofe kakva se dogodila lani, njihova važnost dođe do izražaja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime