Vatrogasci Podgora: “Heroji, junaci, supermeni, ma mi smo naivci”

Na 3 dana su dobili novo vozilo, a onda im ga se oduzelo

Nekoliko dana je prošlo od dva velika požara na Makarskoj rivijeri, a odmah nakon njih oglasili su se i vatrogasci koji rade u krajnje teškim uvjetima. Naime, svima su usta puna heroja, samo malo tko da ti heroji nekad nemaju ni osnovnu opremu za radit. Tome su se požalili i podgorski vatrgoasci, koji su na 3 dana dobili novo vozilo, a sada im ga se ponovno oduzima.


Njihovu objavu s Facebook-a prenosimo u cijelosti:

Hmm…….HEROJI, JUNACI, SUPERMENI, ma sve naj naj, ma mi smo NAIVCI, jer jučerašnji osjećaj koji je svaki od nas ima je onaj koji je svatko od vas barem jedanput u životu ima, a to je onaj “KAD VAM NETKO DA SLADOLED I ZA MINUT GA UZME I BACI VAM GA NA POD”.

Mi smo imali priliku napokon ponosno sist u navalno vozilo bez straha da li ćemo stić na požar, oće li nam blokirat ili propast kočnica, oće li se ugasit u vožnji, ali taj san i prilika su isparili u sekundu…Vozilo je bilo tu kratko, imalo je topli dom 3 dana i puno planova za budućnost dok se (kao i uvik) nije umišala politika i “moćnici”.

Teško je nać pristojne riči kad su ti samo psovke na pameti jer je bol i ljutnja koju osjećaš prevelika zbog toga jer mi NAIVCI ( čitaj HEROJI) moramo i dalje bit pod streson zbog iščekivanja novog požara i nove avanture u kojoj nečiji SIN, OTAC, MOMAK, BRAT, MUŽ moraju ponovo sist za volan za koji ni piloti kanadera ne bi znali šta i kako sa njim. Naš najmlađi kamion (beba) je rođen 1981. godine i živi dan danas kao starac. Neki će reć ne održavate ih, ja ću reć ovako “kako očekivat od nogometaša da igra isto i onda kad je ima 25 godina i kad ima 50 godina”, izgled možeš održavat kako tako, ali srce i dušu ne možeš.

Mi smo dobrovoljci, ništa ne tražimo, od nas nećete imat koristi ispod stola, nema pola pola sa nama, samo jedno iskreno hvala i ono najbitnije da nam osiguraju bar ono ljudski šta nas spada, a to su UVJETI ZA RAD.

Nismo plaćeni ne tražimo novac, želimo samo da pokažete da nas vidite i cijenite. Na slici gdje vatrogasci iz Podgore spavaju piše “da snivamo snovima pravednika”, a mi zaspemo u nadi da će se snovi koje sanjamo jednom i ispuniti. Naš obraz je čist, VI ga nemate, sram VAS bilo!

HVALA VAM!Vatrogasci Podgora / VAŠI HEROJI

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1930109663937510&id=1655271531421326″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0