Akcija “spašavanja” koju su u utorak popodne u središtu grada imali policajci te splitski vatrogasci dobila je (ne)očekivani epilog. Naime, 64-godišnjakinja koju je, tobož, zatočio vlasnik apartmana te je nagovarao da skine odjeću, završila je na Prekršajnom sudu uz prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Ali to nije sve! Nakon intervencije u Dominisovoj ulici policajci su nastavili istraživati slučaj te su utvrdili kako je 64-godišnjakinja (inače državljanka – Australije) još u srpnju uhvaćena u skitnji te joj je sud tada odredio zaštitnu mjeru “udaljenja s područja Splita, Trogira, Kaštela, Solina te Omiša” u trajanju od tri mjeseca.

Kako nije poštivala tu odluku već je nastavila sa sličnim ponašanjem, sada je policija ponovno podnijela optužni prijedlog protiv nje zbog skitnje, osim je li zbog uznemiravanja poštenog svita. Njena verzija događaja je nakon provedene obrade razotkrivena kao čista izmišljotina: kao, vlasnik apartmana je doveo u stan te je zaključao kada je odbila skinuti odjeću pa je stala dozivati pomoć s prozora prvog kata, odakle su je ljestvama “spasili” vatrogasci. A zapravo je pokušala osigurati sebi smještaj na neko vrijeme.

Uglavnom, protiv njenog “tamničara” nije podnesena niti prekršajna prijava, kamoli kaznena.

Podsjetimo, u utorak oko 15:30 splitska policija je dobila dojavu da se u stanu u Dominisovoj ulici nalazi zaključana žena.

S prozora je vikala da netko zove policiju. U kratko vrijeme pod prozorom su se okupili brojni susjedi, ali i nekoliko znatiželjnih turista.

Policija je brzo došla na spomenutu adresu, utvrdila je da se žena ne nalazi sama i da nije u opasnosti, ali su u pomoć pozvali vatrogasce. Na teren su izašli pripadnici JVP-a Split koji su stariju ženu spustili ljestvama sigurno na ulicu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime