Vatrogasac spasio mačića kojeg je monstrum ostavio u paklu biokovskog požara: Tko želi UDOMITI malog junaka?

Ako postoji netko tko bi udomiti ovu hrabru macu neka nam se javi na e-mail info@dalmacijadanas.hr ili na mobitel 095 810 8000 oko dogovora

 


Ekipa našeg portala u ponedjeljak poslijepodne i navečer boravila je na požarištu na Biokovu, točnije unutar Parka prirode Biokovo. Kao što smo već izvijestili, vatrogasci su i protekle noći dežurali, a sanacija požarišta nastavljena je i tijekom današnjeg dana. Stotine dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasca s područja cijeloga Jadrana nije se dvoumilo odgovoriti pozivu u pomoć u borbi protiv vatrene stihija koja je bila zaprijetila objektima na širem makarskom području.

Fotografije iznemoglih vatrogasaca koji spavaju uz prometnice obišle su Hrvatsku, a ovi su nam ljudi još jednom dokazali da među nama žive istinski heroji koji žive ideale, a ne samo da pričaju o njima. Današnja djeca mogu se ugledati na ove “male – velike” ljude koji nisu ni poznati nogometaši, ni političari, ni estradne zvijezde.

Da je vatrogasno srce junačko dokazuje i sljedeća priča kojoj smo svjedočili jučer navečer u Parku prirode Biokovo. Razgovarajući jednom od brojnih skupina vatrogasaca koji su protekle noći dežurali na našoj najvišoj obalnoj planini, dogodio se pomalo neočekivan trenutak. Jedan nam je vatrogasac rekao da u vatrogasnom vozilu drži mačića kojega je netko ostavio na oko 1000 metara nadmorske visine.

– Netko je jadnog mačića ostavio samoga na više od 1000 metara nadmorske visine. Očito ga sudbina nije mazila. Osim što je danima proveo bez hrane, te je vidno omršavio zbog toga, našao se zadnja dva dana usred velikog požara. Za vrijeme gašenja požara uočio sam malu životinju kako bezglavo bježi od vatre, uspio sam uhvatiti i staviti u vatrogasno vozilo. Mačiću je trebalo nekoliko sati da se smiri. Nakon toga je tek počeo piti i jesi. To kako je mačić reagirao kada je vidio hranu prvi put nakon nekoliko dana duboko me je potreslo – kazao nam je vatrogasac koji je želio ostati anoniman.

Kako su vatrogasci morali ostati čuvati požarište, ekipa Dalmacija Danas ponudila se dopremiti mačića na privremeni smještaj u Split. Mačić nema mogućnost ostati duže na mjestu sadašnjeg boravka, stoga smo se odlučili uputiti javni poziv potencijalnim udomiteljima malog biokovskog junaka. Ako postoji netko tko bi udomiti ovu hrabru macu neka nam se javi na e-mail info@dalmacijadanas.hr ili na mobitel 095 810 8000 oko dogovora.

Kada je maca već toliko preživjela, zaslužila je da sretno odraste u kući u kojoj će biti voljena!

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0