Hrvatska je u Rijeci odradila pretposljednji trening uoči utakmice protiv Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koja će započeti u subotu u 20.45 sati.

Utakmicu protiv Slovačke komentirao je Bruno Petković, napadač hrvatske nogometne reprezentacije. Govorio je o svojoj ulozi među Vatrenima, koje očekuje odlučujući okršaj sa Slovačkom.

“Slovačka će se vjerojatno drugačije pripremiti, ali ne bojim se. Radimo svoju analizu, slijedimo izbornikove upute i taktiku. Imam jasne smjernice što i kako trebam raditi na terenu. Imam i dosta slobode biti kreativan na svoj način, i u Dinamu i u Hrvatskoj. Trener i izbornik mi vjeruju, što mi je jako drago, a osjećam se dobro u bilo kojem sustavu. Vidim svoj napredak iz utakmice u utakmicu, pokušavam eliminirati pogreške i razvijati što bolju sinergiju s ostatkom momčadi. Bolja mi je i statistika, no uvijek sam bio timski igrač – važnije je da momčad pobijedi nego da ja postignem pogodak”, poručio je Petković.

Borna Barišić, lijevi branič Vatrenih, vjeruje da Hrvatska može do ključne pobjede protiv neugodne Slovačke, vrijedne plasmana na Europsko prvenstvo.

“Ja sam spreman i nadam se zaigrati, a svaka je odluka na izborniku. Ne volim pričati o sebi, no igram svaka tri ili četiri dana, brojke su mi odlične, imam na kontu i pogodaka i asistencija. Jako sam zadovoljan učinkom, što se odražava i na reprezentativne nastupe. Osim toga, i reprezentacija mi je pomogla dostići ovu razinu. Nama bekovima osnovna je zadaća obrana, no treba nešto napraviti i prema naprijed. Slovačka ima opasna krila, bit će zahtjevno u oba smjera. Imamo plan za pobjedu nad Slovacima i nadam se da ćemo ga provesti u djelo”, zaključio je Barišić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime