VATRENI SLETJELI U SPLIT Odradili trening u Omišu. Juranović: “Nema panike, možemo pobijediti Portugal”

"Nećemo paničariti, kapetan Luka Modrić će nam sigurno imati nešto za reći prije utakmice, ohrabriti nas…"


Vatreni nisu imali previše vremena za odmor poslije utakmice sa Švedskom s obzirom na to da su u Split sletjeli u ranim jutarnjim satima, da je popodnevni trening u Omišu bio na rasporedu već u 15 sati, a da je prethodno trebalo odraditi uobičajene obaveze.


“Stigli smo oko 5:30, zaspali oko 6, a već u 9:30 bili na doručku. Treba se rekuperirati i početi pripremati za važnu utakmicu protiv Portugala”, kaže Josip Juranović, koji ne bježi od činjenice da je Hrvatska podbacila protiv Švedske.

“U prvom poluvremenu nismo bili agresivni i čvrsti u duelu, a to je bilo potrebno protiv Šveđana, koji su imali previše prostora između naših linija. To trebamo popraviti da bismo protiv Portugala bili puno bolji.”

Kako si zadovoljan svojom igrom?

“Nije vrijedno spominjati samo moju igru, moramo rasti kao momčad i pobjeđivati. To je najvažnije.”

Šveđani su se predstavili u dobrom izdanju?

“Šveđani su dobra momčad, ali kad su naši najvažniji igrači na top razini, malo nam tko može parirati. Protiv Portugala ćemo, nadam se, biti puno bolji.”

Hrvatska je u posljednjim utakmicama, zbog prorijeđenosti kadra, prinuđena igrati u sastavima u kojima dosad nije igrala i vjerojatno neće u budućnosti…

“Svakoj reprezentaciji je teško u razdoblju pandemije, ali nama je puno veći hendikep kada nam se ozlijede bitni igrači. Nadam se da ubuduće neće biti ozljeda i da će nas koronavirus poštedjeti.”

Kako se pripremate za utakmicu uoči koje ne znate koji će vam rezultat biti potreban za potvrdu trećeg mjesta?

“Moramo se okrenuti sebi samima i ne razmišljati o ishodu utakmice Francuza i Šveđana. Moramo biti maksimalno koncentrirani i pokušati pobijediti pa što bude. Nećemo paničariti, kapetan Luka Modrić će nam sigurno imati nešto za reći prije utakmice, ohrabriti nas… U svakom slučaju, idemo na pobjedu.”

Ide li nam na ruku činjenica da su Portugal i Francuska riješili svoj položaj na ljestvici pa će igrati opuštenije u zadnjoj utakmici?

“Vjerojatno ide, ali ipak smo mi viceprvaci svijeta i protiv nas nitko ne igra opušteno, vidjeli smo to i tijekom utakmice sa Švedskom. Moramo biti oprezni i nastojati napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo Portugal.”

Kako si se snašao u Legiji i Varšavi?

“Odlično. Grad je super, cura je sa mnom, što mi je još jedan plus u razdoblju prilagodbe. Suigrači su jako dobri, odmah su me prihvatili, pogotovo Antolić, Vešović i Mladenović. Hvala im na svemu što rade za mene.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
8
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime