Vatrena petorka za svijetlu budućnost: Igrači koji nisu igrali u Rusiji, a postali su velike uzdanice

Mnogo razloga za optimizam u godinama koje dolaze


Nikola Vlašić

Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Borna Barišić, Dominik Livaković.


Petorica igrača koji na srebrnom Svjetskom prvenstvu nisu igrali, a danas su, svaki na svojoj poziciji, velika snaga hrvatske reprezentacije.

“Odigrali su stvarno fenomenalno i pokazali su da su s pravom tu i da se u budućnosti može na njih jako puno računati”, pohvalio ih je kapetan Luka Modrić.

Novi igrači sjajno iskoristili priliku

U redu, Livaković je u Rusiji bio, ali nije igrao ni minute. Sve do ovih kvalifikacija sporedan lik, danas je jedna od naših najčvršćih karika.

“Stvarno sam presretan što igram s ovakvom ekipom i stvarno sam ponosan na sve što smo napravili”, rekao je, piše Gol.hr.

A onaj tko oduševljava iz utakmice u utakmicu, fantastični je Nikola Vlašić. Zabio je i sinoć za 1:1, a u kvalifikacijama ukupno: šest utakmica, tri pogotka, kao očito rješenje za poziciju ofenzivnog veznjaka.“Stvarno vjerujem u sebe. Svaku utakmicu, svaku dobivenu minutu pokušavam iskoristiti na najbolji mogući način. I izbornik je to vidio, on vjeruje u mene.” – rekao je Vlašić.

Za razliku od Vlašića, Bruni Petkoviću je postizanje pogodaka glavni zadatak. A on je od svog prvog nastupa u ožujku, pa do sinoć skupio: osam utakmica, pet pogodaka i jednu asistenciju. Napadač kakav nam je trebao.

“Normalno je da je sinergija bolja svakom utakmicom, i nadopunjujemo se jako dobro, i jedna jako dobra kohezija se stvorila između redova”, smatra Petković.

Najmlađi od svih je Josip Brekalo. Ima 21 godinu, i zasad češće ulazi s klupe. Ali svaki put priliku sjajno iskoristi, i mnogi ga zazivaju u prvih 11.

Pored ove petorke, još odličnih igrača spremno čeka priliku

Zato je neizostavan član prvih 11 postao Borna Barišić. Sinoć je asistirao za konačnih 3:1, još na početku kvalifikacija zabio je Azerbajdžanu, i uz sve obrambene zadatke, Hrvatska opet ima lijevog beka.

To su petorica novih igrača na pet pozicija, na kojima Hrvatska ima odlična rješenja i nakon povijesnog srebra.

A gdje su još sinoćnji debitant Dino Perić, ili Mislav Oršić, koji za Dinamo zabija kao na traci. Mnogo razloga za optimizam u godinama koje dolaze.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime