Varaždin – Hajduk 4-2: Caktaševa dva zgoditka nisu uspjela sanirati opći kaos u igri Bijelih

Bijeli su u 15. kolu HT Prve lige gostovali u Varaždinu.


Uoči ovoga susreta Hajduk je peti na prvenstvenoj ljestvici, a domaćini predzadnji, s istim brojem bodova kao i posljednja Istra, ali i s dvije utakmice više.


Boro Primorac u susret je ušao sa Jairom i Gyurcsom na klupi, a zbog kartona nije bilo Teklića i Simića.

Na samom početku susreta Hajduk je imao veliku priliku priliku preko Umuta, ali spasio je Stolnik. No već u sljedećoj akciji domaćini su poveli. Varaždinski je Posavec matirao splitskoga odmjerenim udarcem glavom s osam metara za 1:0. U 9. se minuti Obregon sjurio prema golu, no udarac je bio loš. Isti je učinak bio s druge strane preko Caktaša. U 17. minuti Umut je signalizirao bol u nozi te je uskoro morao izići iz igre, a zamijenio ga je Diamantakos. U 30. minuti pokušao je Jradi, odmah potom Daničić s druge strane, no intervenirao je Jakoliš.

U 32. minuti Grgec odlično skače na ubačaj iz kuta i povećava prednost Varaždina na 2:0.  Tri minute kasnije Nejašmić dodaje Juriću na sjajnoj poziciji, no udarac je bio potpuno neprecizan. U 44. minuti Dimitrov ruši Obregona i zarađuje žuti karton. U jednoj minuti nadoknade prvog poluvremena konkretnih akcija nije bilo, a Bijeli će se morati ozbiljno sabrati ako u nastavku računaju na kakav-takav rezultat. Statistika je neumoljiva – Hajduk u prvome dijelu nije imao nijedan udarac u okvir.

U nastavak je Hajduk ušao s dvjema izmjenama, Jairom i Gyurcsom umjesto Nejašmića i Brnića. U 56. minuti Daničić je zaradio žuti karton koji će ga eliminirati iz sljedećeg susreta protiv Dinama. Minutu kasnije Josip Posavec zaplivao je u prazno na dobar ubačaj pa je Dolček morao izbaciti. Iz toga je kornera Senić zabio zgoditak nakon što je Posavcu lopta ispala iz ruku, no sudac Čuljak provjerio je situaciju uz VAR asistenciju zbog kontakta s Hajdukovim golmanom. Međutim, Posavcu je lopta već bila ispala pa je sudac s pravom priznao gol, a Varaždin povisio prednost na 3:0 u 59. minuti.

U 71. minuti Jradi se sjurio prema golu i pucao iz dobre pozicije, no udarac je bio preslab. Međutim, u sljedećem je napadu Hajdukov kapetan Caktaš sjajno u gol skrenuo loptu koja je išla na Diamantakosa i smanjio na 3:1. U 74. minuti izvrsna brza akcija Jakoliša i Diamantakosa koja je završila Gyurcsovim udarcem vrhom kopačke, no Horkaš je dotaknuo točno koliko je trebalo da vratnica odradio ostatak. Međutim, Hajdukov se pritisak brzo isplatio. U 78. minuti Gyurcso odlično puca, Horkaš odbija, ali samo do spretnog Caktaša koji dolazi do drugog zgoditka za 3:2.Varaždinci su potom mijenjali, u igru su ušli Memija i Milić umjesto Tkalčića i strijelca Posavca. Sudac je pokazao pet minuta nadoknade. Jradi je prvi pokušao iz daljine, lopta je prošla malo pored gola. U 3. minuti nadoknade zapucao je Petković, direktno u Posavca. U posljednjoj minuti Jakoliš je očajno prihvatio loptu i prekratko je vratio, Obregon ju je oduzeo, Posavec izjurio s gola, ali u ništa, sasvim dovoljno za Varaždinov gol za konačnih 4:2.

VARAŽDIN: Horkaš, Grgec, Stolnik, Pellumbi, Daničić, Tkalčić, Posavec, Senić, Drožđek, Obregon, Benko

Klupa: Zelenika, Memija, Skorup, Šabić, Delić, Petković, Belcar, Milić, Elezi

HAJDUK: Posavec – Jakoliš, Vušković, Dimitrov, Dolček – Jurić, Nejašmić, Caktaš – Jradi, Umut Nayir, Brnić

Klupa: Ljubić, Diamantakos, Radić, Čuić, Atanasov, Jairo, Gyurcso, Čolina, Todorović.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
5
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
5
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime