Meteorolozi DHMZ-a Zoran Vakula i Krunoslav Mikec otkrili su kakvo nas vrijeme očekuje u ostatku tjedna.

U srijedu će biti relativno toplo, prijepodne još uz dosta sunčana vremena, po nizinama ponegdje i jutarnje magle, a na Jadranu uz često umjerenu buru, gdjegod i jaku, osobito podno Velebita na udare i olujnu. No, i kiša će biti sve češća, najprije na Jadranu i područjima uz njega, poslijepodne i osobito navečer i u većini Hrvatske. U gorju će biti malo susnježice i snijega, a vjerojatnost pljuskova i grmljavine najveća je na jugu zemlje. Navečer će se na sjevernom Jadranu razvedravati, ali i ponovno jačati bura.

U hladniji četvrtak nastavak razvedravanja, uz često jaku buru s olujnim udarima, ali u početku još kiša ponegdje na istoku i jugu Hrvatske, u gorju vjerojatno i snijeg, uglavnom u Lici i unutrašnjosti Dalmacije – uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, u kojoj će snijega ponegdje biti još i tijekom četvrtka.

Od petka do ponedjeljka većinom suho, uz mogućnost gdjekoje kišne kapi uglavnom u petak u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Štoviše, velika je vjerojatnost prevladavajuće sunčanog vremena, uz samo prolazno više oblaka, po nizinama ujutro ponegdje i magle, koju će “rastjeravati” jugozapadnjak. Temperatura zraka ponovno će biti u porastu, ali će jutra u kopnenom području do subote biti hladna, uz mraz.

Do 25. veljače produljen je rok za prijavu sudjelovanja na Drugoj radionici DHMZ-a s amaterskim udrugama i ljubiteljima meteorologije, koja će se održati 23. ožujka 2020., na Svjetski meteorološki dan.

Na kraju je prognozu naš poznati meteorolog i opjevao:

S Predsjednicom ili Predsjednikom,
odgovara li ova veljača ikom?

Ima li je uopće tko rada,
kad je topla kao rijetko kada,
s kišom koja umjesto snijega pada?!

I dok za pahulje u gorju postoji nada,
u nizinama – kao da nije doba poklada…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime