UZOR ŽENAMA Baka Jelica iz Splita ima 90 godina: Planinari na Mosor, kopa u polju i radi vježbe kao djevojka!

Splitska planinarka posvetila joj je pjesmu

Splićanka Margarita Topić, članica HPD-a Mosor, bila je toliko inspirirana Usponom 100 žena na vrh Mosora u godini prije korone, da je događaju posvetila pjesmu.


– Na izletu 100 žena na vrh Mosora 2018. napisala sam pjesmu – zahvalu. Te 2018. bilo nas je 400-tinjak i bila je prisutna iznimno lijepa atmosfera i optimizam.

Na izletu sam upoznala i baku Jelicu, koja mi je uz ostale žene, zbog svoje energije i optimizma, bila inspiracija za pisanje – kazala nam je Margareta. Njenu pjesmu pročitajte u nastavku:

100 žena na vrh Mosora

Taj dan ljubičasti bijeli šafrani
za nas su na planinskoj stazi procvali.
U raskošnoj energiji života,
mi žene penjale smo se
planinskim putem,
dijeleći među sobom svoju:
hrabrost, nježnost i ljepotu.

Antoniji, Jelici, Ljubici,
svim ženama.
Hvala, za taj, čaroban, dragocjen dan.


A tko je baka Jelica koja je među ženama koje su, usprkos svojim godinama, odlučile sudjelovati u tradicionalnom usponu? Radi se o Jelici Popadić, rođenoj Žrnovčanki, koja je više desetaka godina odlazila na Vickov stup. Svojedobno je dobila sve tri medalje zbog broja uspješno odrađenih uspona.

USPON 100 ŽENA NA VRH MOSORA Sve je oduševila 89-godišnja planinarka koja se popela na Mosor: “Sve vam je u glavi”Baka Jela ove jeseni puni 90 godina i dalje ne odustaje od planinarenja. Osim što rado dolazi na Mosor, Perun, Marjan i dalje je aktivna u polju, a cijeli život skuplja ljekovito bilje od kojeg radi čajeve.

Naša Mislava Zuppa razgovarala je s bakom Jelom koja ju je šokirala i vježbama koje ona nije mogla ponoviti za njom. Pogledajte…

Moja reakcija na članak je...
Vau
136
Haha
2
Hagić
18
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime