Praznička srijeda u Dalmaciji protječe u znaku promjenjivog proljetnog vremena. Današnjim danom zakoračili smo u posljednji mjesec klimatološkog proljeća, a sudeći prema vremenskim prilikama i prognozi, promjenjivo vrijeme nastavit će se do daljnjeg.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, temperature zraka su u Dalmaciji vrlo raznolike u popodnevnim satima. U sjevernoj Dalmaciji i na nekim otocima živa se u termometru mjestimično popela do ugodna 22 Celzijeva stupnja. S druge strane, u Zamosorju i Zabiokovlju oko 15 sati mjeri se svega 12 do 15 stupnjeva.

Temperature zraka u 15 sati (Pljusak.com)

Hladnija područja upućuju na postojanje kišnih oblaka. Tako je do 15 sati 8 litara kiše po kvadratnom metru palo na Biokovu, a po litra u dijelovima Zagore. Kiša je padala i na širem dubrovačkom području.

U Splitu je u ranim popodnevnim satima izmjereno ugodnih 18 stupnjeva. U moru je 16, što je daleko od 21°C. koliko je izmjereno 1. svibnja 2018. Promjenjivo vrijeme nije omelo piciginaše u uvali Firule da uživaju na plaži, a mi vam donosimo nekoliko kadrova…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime