Uzdah Zorana Katića Kaće simboličan je uzdah tisuća Sinjana koji desetljećima žive za košarku. Kada je otvorena sinjska sportska dvorana Kaća je imao dvadeset i dvije godine.

Dvorana je uskoro postala hram sinjske košarke, a Kaća legenda Sinjskih Maligana. U subotu, na Kaćin šezdeseti rođendan, Hrvatski košarkaški savez je rekao dosta – KK Alkar više ne može igrati službene utakmice u staroj dvorani.

“Znači li to kako će KK Alkar – desetljetni ponos cijele Cetinske krajine, biti deportiran iz Sinja? Iskreno vjerujem i nadam se da ipak neće”, piše Joško Kontić na Ferati, te dodaje:

“Upravo sam dobio službeni dopis koji je HKS danas uputio Alkaru. Stara dvorana definitivno je suspendirana. Ali HKS je spreman izdati privremenu registraciju za GŠD Ivica Glavan Ićo, uz uvjete:

Kapacitet dvorane mora se podići na minimalno 500 sjedećih mjesta, a u slučaju podizanja montažnih tribina iste moraju imati atest težine koju mogu podnijeti.

Zapisnički stol te klupe za igrače, trenere i službene osobe moraju biti nasuprot glavne tribine.

Glavni semafor mora biti vidljiv sa zapisničkog stola te je isti potrebno premjestiti na bočnu stranu dvorane.

Na centralnim tablama potrebno je postaviti trake koje označavaju istek napada te istek perioda.”

Počinje utrka s vremenom. Prva domaća utakmica na rasporedu je za dvadesetak dana, točnije 15. prosinca. Uvjeti HKS-a mogu se ispuniti. Treba samo malo truda i pameti.

Da je ovog drugog bilo tijekom proteklih 5 godina nikada se ne bi doveli u grotesknu situaciju da 20 milijuna kuna vrijedna dvorana ide na remont samo mjesec dana od svečanog otvaranja, zaključuje Ferata.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime