Nakon mjesec i pol dana igre završen je prvi ovoljetni turnir u balotama na Sućidru, igran na otvorenom boćalištu u Ulici Miroslava Krleže.

Naime, turnir u balotama u dvojkama, nakon velike borbe u subotu kasno popodne i navečer osvojila je ekipa ‘Tuša’, koja je u tri kruga  bila uspješnija od ekipe ‘Mrše’.

Igralo se tko dođe do dvije pobjede, a na kraju je bilo 2-1 za ‘Tuš’.

Finalni susret je počeo vodstvom ekipe ‘Mrše’ (ekipe s mlađim boćarima), koja je startala vodstvom nad ‘Tušom’.

‘Mrša’ je prvu dobila 16-13, iako su gubili 1-9. Uglavnom, ekipa mlađih je dobila prvi susret (turnir dvojki uvijek igraju dvojica plus jedna zamjena, dakle 2+1).

Mnogi su mislili da će sve glatko dobiti ekipa ‘Tuša’, u kojoj su igrali sve profesionalni boćari, ali mlađi su sve iznenadili. Ipak, ‘Tuš’ se trgnuo, izjednačio, te na kraju slavio s 2-1.

Za ‘Tuš’ su igrali Jure Radman i Mate Kesić, a rezerva je bio Ivan Mornar. Za ‘Mršu’ su igrali Nino Mrša i Stipe Pivčević. Rezerva je bio Žare Eraković. On je, međutim, morao otići na dijalizu u KB Split, pa nije mogao ni doći na finalni susret.

Za treće i četvrto mjesto je trebalo igrati prije (Stipe Ćubelić i Iko Elez protiv Bore Keruma i Zdene Miline), ali će biti održano naknadno. Zbog opasnosti od koronavirusa ipak je prvo odigran finalni susret uz poštivanje razmaka i propisane udaljenosti između natjecatelja, što se uostalom radilo tijekom cijelog natjecanja.

Inače, prvo mjesto je pobjednicima donijelo 3.200 kuna, drugo 1.920, dok treće nosi 1.280 kuna. Sva uplata od kotizacija išla je u nagradni fond, a kotizacija je bila 200 kuna. Pedeset posto išlo je za prvo mjesto, trideset posto za drugo, a dvadeset posto za treće mjesto.

Završni turnir su gledali i poznati hrvatski kuglači Miro Rako i Stanko Cota. Kažimo da je Cota bio drugi na Svjetskom prvenstvu u kuglanju, dok je Rako bio četvrti, a usto je osvojio i niz medalja s europskih prvenstava.

–  Ovaj turnir je izvanserijski, organizacija je odlična, u Splitu nitko ne može napraviti turnir kao što ga je ovdje napravio Martin Plazibat, ovo je divota Božja – kazao nam je Miro Rako.

Na ovakvim je riječima zahvalio Martin Plazibat, te nam kazao kako ih na Sućidru ove godine još čekaju turnir u balotama u trojkama, te na kraju pojedinačno. Kotizacija za ovaj turnir u trojkama je 300 kuna po ekipi, sve ide u nagradni fond, a podjela je kao i za turnir u dvojkama. (Pedeset posto uplata prvo mjesto, trideset posto drugo, a dvadeset posto treće mjesto).

–  Sve je transparentno, i po tome smo poznati, zato nam se i javlja ovoliki broj ekipa odnosno natjecatelja – kaže nam organizator turnira Martin Plazibat, veteran Domovinskog rata, ujedno zamjenik predsjednika GK Sućidar.

Turnirom je zadovoljan i Miljenko Modrić Miki, predsjednik Gradskog kotara Sućidar, veteran Četvrte gardijske brigade, inače dopredsjednik Udruge veterana Četvrte gardijske brigade.

– Ovo je jedini sportski sadržaj u GK Sućidar, jedini gdje se ljudi mogu zabaviti u slobodno vrijeme i rekreativno opustiti. I nadamo se da će Grad Split prepoznati potrebe GK Sućidar, te izgraditi najveću garažu, a na zadnjoj etaži sportsko-rekreacijski centar. Time ćemo moći upotpuniti sportski sadržaj gradskog kotara Sućidar – kaže Miljenko Modrić koji je uručio kuvertu s nagradom pobjednicima. Osvajačima drugog mjesta nagradu je uručio Martin Plazibat.

GK Sućidar je najveći kotar u Gradu Splitu, i malo je sportskih sadržaja da bi se potpunile sve sportske aktivnosti – kaže Miljenko Modrić, kojeg pitamo:

Jesu li toga svjesni Andro Krstulović Opara i Nino Vela?

– Jesu. I ja očekujem njihovu potporu. Usto, ovdje je na boćarskom turniru bio angažiran veliki broj branitelja, jer mi smo gradski kotar s najvećim brojem razvojačenih hrvatskih branitelja. Oni su mahom otišli u mirovinu, ali vape za angažmanom na ovakvim objektima s ovakvim i sličnim sadržajima. Međutim, ovdje je i velika populacija mladih, koji su aktivni u raznim sportovima. Nadamo se stoga i da će gradska uprava uspjeti u svojim planovima, kako bi mlade ljude što više sportski aktivirala – za kraj će Miljenko Modrić.

Kažimo i da je po završetku turnira ekipa ‘Tuša’ zasvirala, te su svi zajedno pjesmom proslavili okončanje turnira.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime