U zagrebačkom hotelu Westin jučer je obilježena dvadeseta godišnjica djelovanja Lions Cluba Agram Zagreb. Kroz svoju povijest Klub je poznat po diplomatskim balovima na kojima su se sakupljala značajna financijska sredstva kasnije donirana potrebitima kroz kupnju, primjerice, endoskopskih instrumenata Zavodu za dječju kirurgiju i urologiju KBC-a Rebro u Zagrebu, EHO – kardiografa za Kliniku za dječje bolesti u Kalićevoj i niza drugih pomagala.

Klub danas djeluje u smjeru pomoći potrebitoj djeci, siromašnima i ustanovama za njegu, odgoj i obrazovanje u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji ustanovama kao što su Pučka kuhinja Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, SOS Dječje Selo, Udruga Krijesnica, Dječji dom Nazorova, Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac, Dječji dom Gorica, Dječji dom Sv. Josipa Leskovac, Dječji dom Sv. Terezija Vrhovec, Dom umirovljenika Park i Centar za rehabilitaciju.

Okupljene članove Kluba i njihove goste u uvodnome je dijelu proslave obljetnice postojanja pozdravio predsjednik Kluba Filip Stipančić. Podsjetio je kako je Lions Club Agram Zagreb osnovan 1999. godine, klub osnivač bio je Lions Club Zagreb, a kum Kluba Damir Jurinović. Od osnivanja do danas u Klubu je bilo učlanjeno ukupno 36 članica i članova.

U zahvalama članovima i njihovom služenju potrebitima pridružio se predsjednik Hrvatske udruge za mirenje, sudac Visokog trgovačkog suda dr.sc. Srđan Šimac i istaknuo kako je dobročinstvo, lijepa riječ i pomoć smisao djelovanja članova ovog posebnog Kluba.

Doktorica Katarina Bošnjak Nađ, ravnateljica Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama – Goljak zahvalila je prisutnima na humanitarnj akciji i objasnila sve prednosti aparata Keeler Acuity Card kojim će se visokoneurorizičnoj novorođenčadi pravovremeno dijagnosticirati oštećenje vida i na taj način pomoći u daljnjem liječenju.

Na kraju svečanog programa prisutnima su se obratili osnivač Kluba Branimir Milčić, Dražen Melčić, predsjednica Lions Cluba Zrinjevac, Ilijana Palčec, Alek Konić i prvi guverner Kluba Ivica Jakić koji su još jedanput naglasili volonterski i humanitaran karakter djelovanja Lions Cluba Agram Zagreb kroz služenje potrebitima.

Obljetnicu je obilježio i Robert Sever humanitarnom modnom revijom kao i akademska umjetnica Diana Sokolić prodajnom izložbom unikatnog nakita.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime