Nastavljamo s objavom rezultata HRejtinga. Anketu je za HRT provela agencija Promocija Plus od 14. do 18. listopada na uzorku od 1400 ispitanika, prema načelu – cijela Hrvatska jedna izborna jedinica. Statistička je pogreška +/- 2,62 posto, a razina pouzdanosti 95 posto. Istraživanje je u Dnevniku HTV-a predstavila Tatjana Munižaba.

U odnosu na prošlomjesečni HRejting, redoslijed kandidata je identičan, ali se trend pada potpore HDZ-ovoj kandidatkinji i rasta SDP-ovu kandidatu nastavlja i u listopadu.

Kolinda Grabar Kitarović

Iako je u odnosu na rujan izgubila više od 3% (3,31%) potpore birača, aktualna bi predsjednica da su izbori održani jučer, osvojila drugi mandat. Kolinda GrabarKitarović dobiva 49 (49,0%), a Zoran Milanović 44,1% glasova.

Raste broj neodlučnih birača

Trenutačna razlika među njima manja je od 5% (4,9%) pa je ovo prvi HRejting koji pokazuje da bi neodlučni birači mogli biti presudni. Njihov je broj narastao za gotovo 2,5 posto u odnosu na rujan i trenutačno ih je gotovo 7% (6,90%).

Velika većina (61,4%) glasača trećeplasiranog iz 1. kruga Miroslava Škore, u drugom bi, očekivano, poduprla HDZ-ovu kandidatkinju, ali bi ih gotovo 30% (29,2%) zaokružilo Zorana Milanovića. Kod onih koji podupiru Mislava Kolakušića obrnuto je. Glasovi njih polovine (50,0%) otišli bi SDP-ovu kandidatu, a oko 30% (30,6%) aktualnoj predsjednici.Sraz Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore?

Sraz Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore završio bi otprilike isto kao sraz Grabar-Kitarović i Milanovića, s otprilike jednakim postocima. HDZ-ova bi kandidatkinja u 2. krugu pobijedila Miroslava Škoru. Rezultat bi bio: 49,4% za Grabar-Kitarović i 44% za Miroslava Škoru. Uz napomenu da je Škori potpora u odnosu na rujan znatno više porasla (2,35%) nego aktualnoj predsjednici (0,21%).

Škoro bi profitirao od Milanovića i Kolakušića

Iako je u ovom srazu razlika među protukandidatima malo veća nego kod prvog duela – 5,4%, neodlučni birači i ovdje bi mogli znatno utjecati na konačni rezultat. Broj im se, istina, smanjuje u odnosu na rujan (-2,56%), ali ih je i dalje više od 6 posto (6,60%). Ako je suditi prema HRejtingu, Miroslav Škoro taj je koji bi profitirao od Zorana Milanovića, ali i od Mislava Kolakušića.

Više od 56% (56,3%) Milanovićevih birača iz 1. kruga, u drugom bi se odlučilo za Škoru, a manje od 35% (34,6%) za Grabar-Kitarović. Slično je i s Kolakušićevim biračima. Njih više od polovine (52,5%) je za Škoru, a točno 39% za Grabar-Kitarović.

Iako je u odnosu na prošli mjesec potpora Milanoviću malo više narasla nego Škori, iz ove kombinacije Škoro izlazi kao predsjednik. Da su jučer održani izbori, dobio bi 3,3% više glasova. Tako bi Škoro osvojio 49,5%, a Zoran Milanović 46,2%. U ovom srazu birači, čini se, nemaju previše dvojbi. Neodlučnih je samo malo više od 4% (4,36%) i gotovo 1% (0,83%) manje nego u rujnu.

Tri četvrtine (73,3% + 23,1% Milanović) birača Kolinde Grabar-Kitarović očekivano bi se u ovoj kombinaciji okrenulo Škori. Milanović bolje prolazi kod Kolakušićevih birača. Zaokružilo bi ga njih gotovo 56% (55,9%). Škoru, pak, malo manje od 28% (27,9%), piše HRT.

Iako je u odnosu na prošli mjesec potpora Milanoviću malo više narasla nego Škori, iz ove kombinacije Škoro izlazi kao predsjednik. Da su jučer održani izbori, dobio bi 3,3% više glasova. Tako bi Škoro osvojio 49,5%, a Zoran Milanović 46,2%. U ovom srazu birači, čini se, nemaju previše dvojbi. Neodlučnih je samo malo više od 4% (4,36%) i gotovo 1% (0,83%) manje nego u rujnu.

Tri četvrtine (73,3% + 23,1% Milanović) birača Kolinde Grabar-Kitarović očekivano bi se u ovoj kombinaciji okrenulo Škori. Milanović bolje prolazi kod Kolakušićevih birača. Zaokružilo bi ga njih gotovo 56% (55,9%). Škoru, pak, malo manje od 28% (27,9%).2 KOMENTARI

 1. KOLINDA GRABAR ,ČINOVNICA SVETE ALIJANSE , HOĆE BITI ONO ŠTO NE ZNA.

  HOĆE BITI PREDSJEDNICA JEDNE ,ISTINA MALE DRŽAVE ,ZAKRPE NA GUZICI KATOLIČKE ,KAPITALISTIČKE ,NE V IŠE UNIJE NEGO PENTAGODNSKE MUMIJE, KOJU JE ANĐELA MERKATONE BALZAMIRALA, ODNOSNO JOŠ JE DORAĐUJE ,ZAVRŠNE PREPARATE UBRIZGAVA , I SAMO JOJ FALI MALO VREMENA DA ODE U MUZEJ KATOLIČKOG ZLOČINAČKOG KAPITALIZMA.
  KOLINDA GRABAR NIJE DRUŠTVENO POLITIČKI OBRAZOVANA OSOBA U DUHU NOVIH POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU KOJE UVJETUJE PLANETARNA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA. A GRABARKA JE ,TIČUĆI SE NOVOG SVIJETA I ODNSA U NJEMU OBRNUTO-PROPORCIONALNA SVOJOM SVIJEŠĆU ,KOJA SE KREĆE NA STUPNJU, REKAO BI HEGEL:OBIČNOG RAZUMA , A ON JE NAJČEŠĆE SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI, ILI SU TAKVE OSOBE NA NIVOU NESRETNE SVIJESTI , JER NIKADA NISU KOD SEBE NI SA SOBOM ,UVJEK SU ONOSTRANA BIĆA=.
  POŠTOVANA KOLINDA GRABAR SE DO SADA POKAZALA OSOBOM KOJA SVOJOM POSLUŠNOŠĆU I REVNOŠĆU IZVRŠAVANJA I NAJREAKCIONARNIJIH ČINOVNIČKIH ZADATAKA, NE PREŽE DA SE IDENTIFICIRA SA SUŠTASVENOŠĆU NJIHOVOG KARAKTERA KOJI JE PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKE NARAVI.
  ONA SE I DUHOVNO ,AKO OVO DUHOVNO MOŽE ODGOVARATI IDEJI KAPITALISTIČKO-PLJAČKAŠKO ,ZLOČINAČKE NARAVI , ŠTO NIJE ISTO ,JER SE TAKVE FUNKCIJE NE MJERE DUHOVNOM NADGRADNJOM ,NEGO NISKOM SVIJEŠĆU KATOLIČKO-KAPITALISTIČKOG POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU. ISTINA JE JEDNO,DA SE ONA NA SVIM SVOJIM ZADACIMA POKAZALA DOSLIJEDNOM SLJEDBENICOM KATOLIČKE KLASNE HEGEMONIJE I REVNOSNOM AKTIVISTICOM DA SVOJE KAPITALISTIČKO-PLJAČKAŠKE ZADATKE IZVRŠAVA MAROM DOBRE ČINOVNICE KOJA MOŽE BITI SVE.
  U SVIM ONIM ZADACIMA I FUNKCIJAMA KOJE JU PREDICIRAJU PRAVOM CINOVNICOM KAPITALISTIČKOG POSLUŠNOG SLIJEĐENJA I UPRVALJNJA ,DA SE ZAKLJUČITI DA ONA NEMA IZGRAĐENO SUVREMENO MIŠLJENJE KOJE BI JU LEGITIMIRALO ZA OSOBU KOJA IMA NOVE IDEJE ZA MIJENJANJE SVIJETA ODNOSA . A DANAŠNJA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA IH NAMEĆE.
  DANAŠNJA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA JE TAKVOG KARAKTERA DA SE ŠIRI U SVE PORE DRUŠTVENOG ŽIVOTA I NIKAKVI TOROVI ILI MENADŽERSKI ŠPEKULATIVNI PLANOVI I PROGRAMI ,KOJI BI JU USMJERAVALI SAMO SEGMENTARANO TAMO GDJE SE PLANIRA OSTVARITI VISOK PROFIT A NE OSTAVRENJE OPĆE DRUŠTVENOG PROGRAMA RAZVOJA,NIJE PRIMJENJIVA ZBOG ĆEGA SU NASTALE OVE DANAŠNJE VELIKE I SMRTONOSNE PROTURIJEČNOSTI IZ KOJIH SE IZLAZI SAMO MIJENJANJEM POSTOJEĆIH PROIZVODNIH ODNOSA,KOJI SU ROBOVSKI.
  ZATO BI PREPORUČIO NAŠOJ GRABARKI DA SE KANI NADMETANJA ZA NARODNOG TRIBUNA JER NJENA SVIJEST NEMA DOMETE DA ANTICIPIRA SUTRAŠNJICU KOJA MORA I BIT ĆE DRUGAČIJA ,NJOJ NEPOJMLJIVA, JER NJENA SVIJEST NIJE NA TOM STUPNJU DA TO SVATI. PA BI JOJ NAJBOLJE BILO DA SE OBRATI KAPTOLSKIM NEŽENJAMA DA JOJ DADNU SAVJET ,DA LI U ISPOŠNIŠTVO ILI U SAMOSTAN.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime