Upravni sud o slučajevima vezanima uz Keruma: Pokrenuto deset sporova u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum i tvrtke Kruščica i Kerum

Sa Upravnog suda u Splitu su se oglasili priopćenjem


Željko Kerum

Predsjednik splitskog Upravnog suda Silvio Čović jedan je od pet sudaca koji su nedavno boravili u konobi Željka Keruma “Pršut”.


Danas je na stranici Upravnog suda objavljeno u koliko je slučajeva vezanih za Keruma postupao Upravni sud. Od osnivanja suda 1. siječnja 2012. godine pokrenuto je ukupno deset sporova u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum te tvrtke Kruščica i Kerum.

“Od toga je riješeno ukupno devet predmeta, tako da je u sedam sporova tužba odbijena kao neosnovana, a u dva je tužba usvojena uz vraćanje predmeta na ponovni postupak nadležnim upravnim tijelima. Trenutačno se na Upravnom sudu u Splitu vodi jedan upravni spor, koji je pokrenut 19. siječnja 2021. godine.

S obzirom na to da je u medijskim upitima stavljen naglasak na sporove vezano uz bespravnu gradnju i postupanje suca Silvija Čovića u tim vrstama sporova, uvidom u upisnike i evidencije ovog suda utvrđeno je da je trgovačko društvo “Kruščica” d.o.o. pokrenulo četiri upravna spora i u svima je odbijen tužbeni zahtjev. Ni u jednom predmetu bespravne gradnje tužitelja “Kruščica” d.o.o. nije postupao sudac Čović, osim u predmetu tužiteljice Fani Kerum, a u kojem je tužba pravomoćno odbijena”, stoji u priopćenju Upravnog suda.

Napominju da sudac Čović, osim u navedenim predmetima, nije sudio, a niti je trenutačno zadužen za ijedan predmet u kojem bi sudjelovao Željko Kerum ili s njim povezana fizička ili pravna osoba.

“S obzirom na medijske insinuacije da sudac Čović, koristeći položaj predsjednika suda, izravno utječe na dodjelu predmeta sucima u rad, pojašnjavamo da se na svim upravnim sudovima predmeti dodjeljuju ručno prema Sudskom poslovniku. Upravni sud u Splitu je na inicijativu predsjednika suda Čovića, dva puta, ukazao na potrebu uvođenja elektroničkog sustava automatske dodjele predmeta u upravnim sudovima od nadležnog Ministarstva pravosuđa, a što proizlazi iz službenih dopisa iz 2013. i 2017. godine.Službeni statistički podaci pobijaju navode i napore pojedinih novinara koji kroz medijski prostor zlonamjerno pokušavaju nametnuti dojam da se Željku Kerumu ili s njim povezanim fizičkim i/ili pravnim osobama pogoduje u sudskim postupcima pred Upravnim sudom u Splitu”, stoji dalje u priopćenju tog suda.

  

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime