Na drugom međunarodnom natjecanju Croatia Cantat koje se pod organizacijom Hrvatske udruge zborovođa i Ustanove Ivan Matetić Ronjgov jučer održalo u Rijeci splitski je zbor II. gimnazije osvojio zlato. Kruna je to sjajnih uspjeha koje mladi zbor ostvaruje pod ravnanjem profesora Ivana Bošnjaka: u dvije godine osvojile su srebro i zlato na državnome natjecanju, a sada su se okrunile i međunarodnim zlatom.

Manifestacija Croatia Cantat 2018. okupila je čak 35 zborova i 750 pjevača. Ocjenjivao ih je međunarodni žiri u sastavu: Milad Omranloo (Iran), Marco Antonio Ugalde (Meksiko), Bojan Pogrmilović i Branko Starc (Hrvatska). Djevojački zbor II. gimnazije pod ravnanjem profesora Bošnjaka i klavirskom pratnjom Mladena Bonomija, učenika Glazbene škole Josip Hatze, osvojio je 23 boda i zlatnu plaketu u kategoriji A – klasična glazba. Izvodili su renesansnu skladbu La violetta, Hatzeov Ljuven sanak, Sunkov Kyrie i Papandopulovu Zagorsku. Profesor Bošnjak nije krio zadovoljstvo rezultatom ovog mladog zbora.

– Jako sam ponosan na svoje učenice. Ponekad smo čak i planski radili u lošim i teškim uvjetima da budemo spremni na sve, što se pokazalo dobrim. Akustična dvorana ili ne, umorne ili odmorne, one jednako lijepo pjevaju i daju sve od sebe. Uspjeh je tim veći i posebniji jer su hrvatski školski zborovi presedan na međunarodnim glazbenim natjecanjima, u konkurenciji zborova glazbenih škola. Mi smo ovaj put jedini gimnazijski zbor i jako me veseli naš sjajan napredak i rezultat. Bez lažne skromnosti, došli smo po zlato, zlato smo i uzeli. Hvala djevojkama na zalaganju, a pjesma ide dalje – prvo božićni koncerti, a zatim pripreme za državno natjecanje.

Čestitke zboru II. gimnazije i mnogo uspjeha u budućem radu!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime