USKRŠNJA ČAROLIJA U SINJU Na Pijaci osvanula velika pisanica sa sinjskim motivima

Uskršnju pisanicu visoku 2.5 metra, sinjskim motivima je ručno oslikala sinjska dizajnerica Ita Filipović Grčić

Nakon što je ove godine prvi put u svojoj povijesti zablistao uskrsnim ugođajem, Sinj je dobio i prvu veliku pisanicu.


Uskršnju pisanicu visoku 2.5 metra,  sinjskim motivima je ručno oslikala sinjska dizajnerica Ita Filipović Grčić.

– Darovali smo našem gradu najveću pisanicu u Hrvatskoj, da se naši sugrađani i gosti vesele i uživaju u pogledu na simbole našega grada. Svi ti naši sinjski tradicijski motivi, kao što su slika Gospe Sinjske, Stari Grad, Kamičak, alkar na konju… oslikani su na pisanici i povezani u jednu tematsku cjelinu koja je zaokružena našom Cetinom. – kazala je Filipović Grčić za Feratu.

Članovi udruge Sinjski ferali u ovu pisanicu utkali su svoju ljubav prema gradu i svojim sugrađanima, a u nju su utrošili sate svoga rada.

– Ovakve se pisanice inače kupuju gotove, nakon čega ih umjetnici oslikavaju i po tri mjeseca. Kod nas je to bilo drugačije. Mi smo sami tehnički osmislili cijelo jaje, nabavili materijal, sami ga izradili i na kraju ga oslikavali. Za oslikavanje nam je ostalo samo četiri dana, pa smo u radionici radili i po deset sati. No, na kraju smo sretni, jer je sve ispalo dobro. – kazala je Filipović Grčić za Feratu.

Sinjski ferali pozivaju sve sugrađane i goste Sinja da za vrijeme uskrsnih blagdana uživaju u “Uskrsnoj čaroliji” u Sinju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0