Uskrs, najveći kršćanski blagdan, u Splitu će i ove godine biti u znaku šarenih pisanica, tradicionalne hrane i prigodne glazbe u organizaciji Turističke zajednice grada Splita.

Od sutra na Rivi možete uživati u oslikavanju pisanica sa udrugom Sekcija umjetnika branitelja grada Splita, u vremenu od 10 do14h. Sve naše  najmlađe pozivamo da oslikaju najšareniju pisanicu kojom će uljepšati svoj uskršnji stol.

Poseban blagdanski ugođaj donose nam članovi udruge „Trogirski Glazbenici“ na Korizmenom koncertu koji će se održati danas u 17:30 na Vestibulu.

Dječji zbor „Srdelice“ oduševiti će uprizorenjem Križnog puta na jedinstvenoj lokaciji, u Podrumima Dioklecijanove palače, 16.04. u 18:30 sati. Na sam blagdan Uskrs od 11 do 14 sati na Rivi će se održati manifestacija „Slasno uskršnje jutro“. U suradnji Turističke zajednice grada Splita s pekarom Babić i tvrtkom Dalmacijavino za naše građane i goste osigurano je 1000 porcija sirnica i 1000 čaša poznatog dalmatinskog desertnog vina, prošeka. Sve posjetitelje očekuje i prigodni glazbeni program u izvedbi „Transacoustic“ benda.

PROGRAM

16.04. – 19.04. BOJANJE USKRŠNJIH PISANICA

RIVA, svaki dan od 10 do 14 sati

Tradicionalno bojanje uskršnjih pisanica sa djecom, građanima i turistima u suradnji sa Udrugom branitelja sekcije likovnih umjetnika.

Napomena: u slučaju lošeg vremena umjetnici će radionice održati u prostorijama ateljea udruge na adresi Šižgorićeva 1.

15.04. KORIZMENI KONCERT

VESTIBUL u 17.30 sati

Korizmeni koncert u izvedbi udruge Trogirski Glazbenici.

16.04. KRIŽNI PUT

Muzej grada Splita: Podrumi Dioklecijanove palače – zapad u 18.30 sati

Glazbeno scensko uprizorenje Križnog puta u izvedbi Dječjeg zbora „Srdelice“

21.04. SLASNO USKRŠNJE JUTRO

RIVA (centralna pozornica) od 11 do 14 sati

Tradicionalna podjela 1000 sirnica, 1000 čaša prošeka i šarenih pisanica uz prigodni uskršnji program uz „Transacoustic“ bend s početkom u 12 sati.

22.04. USKRŠNJI KONCERT

RIVA (centralna pozornica) u 12 sati

Uskršnji koncert duhovne glazbe u izvedbi „Combo project“ benda.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime