Uskoro Paiška regata: Jedri se iz Splita do Staroga Grada i nazad

Regata će se jedriti na ruti Split – Stari Grad (Hvar)

14. svibnja 2021. u 10:00 sati, startnu liniju ispred Sustipana ispunit će jedriličarske posade Paiške regate. Regata će se jedriti na ruti Split – Stari Grad (Hvar), a drugi plov je predviđen za nedjelju 16. svibnja, sa startom u zaljevu ispred Starog Grada na ruti prema cilju u Splitu. Subota je rezervirana za regatu u zaljevu na kojoj će svoje snage odmjeriti najuigranije posade.


Protekla, COVID pandemijom obilježena godina, 76 godina staroj Viškoj regati promijenila je kurs, i kao Pa(V)iška regata, usmjerila je jedriličare prema Starom Gradu. Gostoljubivost domaćina, gradonačelnika Antonija Škarpe i mještana Starog Grada, nadopunjena užitkom sudjelovanja u posebnoj regati koja se u subotu održala u Starogradskom zaljevu, oduševila je sudionike, te su po završetku regate uslijedili mailovi, pozivi i poruke jedriličara s izražavanjem želje da se regata opet održi na novoj lokaciji. Uprava JK Labud odlučuje kako će se Viška regata nastaviti jedriti u listopadskom terminu prema Visu, ali i kako će na početku sezone u svibnju mjesecu trajno organizirati PAIŠKU REGATU.

Direktor „Paiške regate“ Damir Skelin bio je direktor marketinga najveće hrvatske regate MRDUJE u razdoblju od 2001. do 2012. kada je „Mrduja“ znala dosezati i preko 320 prijavljenih jedrilica, dok posljednjih 10 godina vodi promociju Viške regate, a o Organizacijskom odboru Paiške regate izjavio nam je sljedeće:

„U ovim izazovnim pandemijskim vremenima, kako bi se ovakva regata unatoč iskazanoj želji jedriličara razvila u zanimljiv sportski, društveni i turistički događaj, potreban je i izniman tim koji čine najiskusniji „Labudaši“, od sudaca do operative na moru i strateške organizacije.

Ovog zahtjevnog zadatka prihvatili su se: hrvatski olimpijac i košarkaški reprezentativac Željko Jerkov koji je vodio komunikaciju prema institucijama partnerima regate; Leo Lemešić, proslavljeni jedriličar poznat po putovanju oko svijeta, koji se prihvatio organizacije subotnje regate u zaljevu; Alen Kustić, eminentni hrvatski jedriličarski sudac; višestruki prvak Hrvatske u klasi Laser-radial Dominik Perković, koji je na čelu organizacije regate na moru; priznati hrvatski konzultant i organizacijski trener Hrvoje Kenfelj i kapetan Toni Mlikota, višegodišnji direktor čuvene Viške regate. Raduje i činjenica kako je Raiffeisen leasing prepoznao potencijal ovog projekta i prihvatio pokroviteljstvo nad regatom.

Domaćini, gradonačelnik Antonio Škarpa i direktor TZ Jakša Damjanić svjesni činjenice kako je Stari Grad iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, objeručke su prihvatili ideju o Paiškoj regati, i maksimalno se angažirali kako bi jedriličarima pružili priliku da i u predsezoni uživaju u svemu što otok nudi, a na radost vlasnika turističkih i ugostiteljskih objekata u Starom Gradu te mještana. Za kraj važno je istaći i susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu JK Labud u organizaciji regata.”


Svjesni neuobičajenih okolnosti u kojima živimo, ovogodišnje izdanje Paiške regate bit će potpuno usklađeno s epidemiološkim mjerama, te neće biti okupljanja ni u Splitu ni u Starom Gradu, pa tako otpadaju standardni sastanak kormilara, dodjela pokala i prateća fešta, te zabavni program za jedriličare u Starom Gradu. No, bit će prilike i za to u godinama koje su pred nama. Prijave se vrše isključivo online na webu jedriličarskog kluba Labud zaključno sa srijedom 12. svibnja do 12 sati.

Online prijavu možete obaviti na linku.Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime