UREĐENJE TRGA ISPRED KAZALIŠTA Pogledajte kako večeras izgleda centar Splita

Potpuna preobrazba


Uklanjanjem asfaltnog sloja započeli su danas radovi na uređenju Trga Gaje Bulata, čuvenog splitskog gradonačelnika i velikana hrvatskog nacionalnog preporoda s kraja 19. stoljeća.


POTPUNA PREOBRAZBA Započeli radovi na uređenju trga ispred kazališta: Stiže spomenik Gaji Bulatu

Radovi predviđaju obnovu stubišta ispred zgrade HNK-a, postavljanje spomenika dr. Gaji Bulatu, potom uređenje pripadajuće površine spomeniku s memorijom na nekadašnje izvore pitke vode, kao i uređenje perivoja sa stablima i raskošnim grmljem. Važno je napomenuti kako će se podna, javna površina oko spomenika Gaji Bulatu popločati kamenim pločama. Cijeli prostor Trga Gaje Bulata, nakon uređenja, može poslužiti i kao vanjska, otvorena scena splitskog teatra. Radovi su teški ukupno 3,7 milijuna kuna, a završetak obnove očekuje se početkom svibnja.

Uređenju Trga, podsjetimo, prethodila je i obnova pročelja i sanacija fasade na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta vrijedna 500 tisuća kuna, a unutar same zgrade obnovljen je foyer i ugrađeno dizalo za osobe s invaliditetom. U svibnju prošle godine obavljena je i sanacija asfalta oko Trga, a bedem Priuli upravo kreće u konzervatorsko-restauratorsku obnovu. Do svibnja ove godine, kada se planira završiti uređenje samog Trga Gaje Bulata, ovaj dio grada poprimit će potpuno novi izgled.

Moja reakcija na članak je...
Vau
25
Haha
2
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
6
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime