Podijelite

Novo vodstvo Hajduka na današnjoj konferenciji za novinare danas se obratilo javnosti i navijačima.

Predsjednik Jasmin Huljaj, direktor Saša Bjelanović i trener Hajduka Željko Kopić odgovarali su na pitanja punih 80 minuta.

Huljaj se uvodno osvrnuo na financijsku situaciju u klubu.

– Hajduk je napravio dobar zaokret u poslovanju i posluje pozitivno, a likvidnost je najveći izazov. Naravno da je ključno pitanje koliko novca imaš u novčaniku. Ciljevi za ovaj prijelazni rok su ostvareni prodajom Radoševića i Bašića. Da bi klub bio održiv, moramo prodavati igrače i naš cilj za ovaj prijelazni rok je iznos između 20 i 30 milijuna kuna netto prihoda, kako bismo ostali likvidni. Taj cilj smo ostvarili, stoga mogu ustvrditi da je klub financijski stabilan. To je bio jedan od ciljeva po mom dolasku. Cilj je klub financijski i poslovno klub bude održiv, što trenutno jest. Većina prihoda dolazi od prodaje igrača, a to se kroz buduće vrijeme mora smanjiti. Radit ćemo na marketingu, tu ima prostora za poboljšanja. Svake godine Hajduk mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna godišnje od prodaje igrača da bi servisirao sve svoje obaveze. Fokus će u perspektivi biti na afirmaciji igrača iz našeg pogona i prstena Dalmacije koje moramo prepoznati na vrijeme. U budućnosti možete očekivati još veći fokus na vlastite kadrove – rekao je Huljaj.

Na konkretno pitanje gdje je novac od transfera odgovorio je:

– Bilance pokazuju kako je Hajduk kroz dvije godine investirao 26 milijuna kuna u održavanje infrastrukture, potom još 26 milijuna kuna za smanjenje potraživanja od kupaca, dok su troškovi porasli na 30 milijuna kuna. Iz tekuće likvidnosti investiramo dugoročno; u stadion, svlačionice, nove toalete, mala igrališta, velika igrališta, prostore za fizio službu – kazao je.

Hajduk je već izlazio u javnost s informacijom da se organizatori Ultre ne drže dogovora, no sada je rečeno suprotno:

– Napravili smo uvid u stanje terena, suradnja s organizatorima Ultre odlična, poduzeli su sve da teren oživi. Dogovorili smo da idemo u zamjenu travnjaka. On će biti postavljen u vrijeme reprezentativne pauze i već je naručen – rekao je Huljaj.

Direktor Bjelanović pojasnio je zašto kapetan Hajduka Zoran Nižić ne želi igrati.

– U posljednje vrijeme je izašlo puno informacija, većina neprovjerenih. Nižić je dobio ponudu turskog kluba, ali smo mu odgovorili kako je jako važan igrač za Hajduk, koji u svlačionici ima veliku ulogu. Nismo ga spremni pustiti, a ni financijski uvjeti nam nisu odgovarali. To ga je malo uzdrmalo, ali nadam se da ćemo tu situaciju riješiti.

Potom je objasnio zašto kapetan nije bio Caktaš.

– Odluka o kapetanu nema veze s tim da je Caktaš na izlaznim vratima, Caktaš ima igračke kvalitete, karakterno možda nije toliko glasan koliko bi trebao biti igrač Hajduka, došli smo do zaključka da drugi budu kapetani i to je to. Mijo je sinoć odigrao sasvim zadovoljavajuće, ja bih ga pohvalio, kao i ostale igrače.

Cijelu konferenciju za novinare pogledajte ovdje:Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime