Zrakoplovom EasyJeta jučer je sletjelo prvih 154 putnika na liniji iz Londona (Luton). Dolazak EasyJeta kao jednog od vodećih europskih niskotarifnih prijevoznika iznimno je značajan u širenju ponude, ističu iz Zračne luke Zadar. Riječ je o jednoj od najpopularnijih europskih zrakoplovnih kompanija. Godišnje preveze preko 73 milijuna putnika. Leti na 800 linija prema 130 aerodroma u 31 zemlji, a od jučer u svojoj ponudi ima i Zadar.

Zrakoplovima ove kompanije Zadar će do 30. rujna biti povezan s Londonom, subotom i srijedom. Od 27. lipnja starta i linija za Milano, koja će Zadar povezivati s ovim talijanskim gradom tri puta tjedno, piše Zadarski List.

Jučerašnji dolazak prvog zrakoplova EasyJeta obilježen je tradicionalno atraktivnim vodenim topovima vatrogasne postrojbe Zračne luke Zadar.

Inače, Zračna luka Zadar u prva četri mjeseca ove godine bilježi 24% više putnika u odnosu na isto razdoblje lani, dok u travnju povećanje iznosi 15%.

– Nadamo se da će dobrim brojkama pridonijeti i još jedna nova kompanija koja je jučer sletjela u poslijepodnevnim satima – Fly Bee, koja će na liniji za London (Southend) letjeti do početka rujna – poručili su iz Zračne luke.