Unuk ubijene starice iz Sukoišanske: Nitko mi ne može vratiti nonu, ali on je uskoro na slobodi. Što ako ubije opet?

"Kakvu poruku ovime šaljemo mladim osoba, da je u redu da ovakvo nešto urade jer će i ovako i onako u krakom vremenu izaći van"

Stotinjak metara od sjedišta policije u Splitu u prošlu nedjelju popodne je do smrti zatučena 89-godišnjakinja, a ubojica se potom krvavih ruku te odjeće sam predao – mladić koji još uvijek ima 15 godina (napunit će 16 za mjesec dana), došetao je do zgrade PU gdje su ga odmah lišili slobode.


Ubojica je Heleni pokucao na vrata, nakon čega ju je gurnuo unutra dok je ona počela vikati i zapomagati. Očevidom je utvrđeno da ju je najvjerojatnije prvo udario šakom u glavu od čega je 89-godišnjakinja zateturala i pala udarivši glavom u štednjak. Nakon toga je pala na pod, a maloljetnik ju je nekoliko puta udario nogom u lice, a nakon toga ju je odvukao kroz stan do balkona. Potom ju je do smrti izudarao najvjerojatnije nogama, smrskavši joj lice i ostavivši beživotno tijelo.

Taj je strašni zločin zasigurno najviše potresao obitelj ubijene Helene. Njen unuk, Luka Martinić, za RTL.hr je progovorio o detaljima strašnog ubojstva i apsurdom zakonu.

“Nitko ne može vratiti moju nonu i ne želim nikakvu osvetu, jer sada nakon svega za moju obitelj nema nikakve zadovoljštine. Ali ono što u cijeloj ovoj priči boli jest činjenica da bi on nakon dvije ili najviše tri godine mogao biti vani, ponovno u Splitu. I što ako ga sretnem na ulici dok se šeće Splitom i što ako mi pristupi i nešto mi neprimjereno pita, hoću li se ja moći iskontrolirati ili ću ja zbog njega završiti deset godina u zatvoru”, započinje svoju priču potreseni unuk Luka, dodajući da je ubojica zavio u crno dvije obitelji, njihovu, ali i svoju, koja mora živjeti sa saznanjem da je njihov sin nekoga ubio.

Što ako ponovi zločin?

Luka je svjestan da odgovore zašto je ubojica to učinio vjerojatno nikada neće dobiti i kako mu je jedan policajac rekao “ne traži logično u nelogičnom”, ali u cijeloj ovoj tragediji najviše ga je nakon svega šokirao zakon koji će ubojici omogućiti da već za nekoliko godina bude slobodni građanin.

– Što ako on nakon toga ponovi zločin, što ako strada neko dijete, tko će onda biti odgovaran”, pita se Luka, dodajući da je vrijeme da se to promjeni i ako je baka već ubijena, neka se nešto nauči na ovoj strašnoj tragediji, piše RTL.


Otkriva kako je policija bila u šoku kada je vidjela prizor, a sudac istrage bio je toliko ljut na cijeli slučaj da je ubojicu poslao u istražni zatvor umjesto u pritvor.

– Pa kakvo smo mi društvo, kakvu poruku ovime šaljemo mladim osoba, da je u redu da ovakvo nešto urade jer će i ovako i onako u krakom vremenu izaći van i ponovno mogu napraviti isto. Ponavljam ne tražim osvetu, ali ako je već moja baka na tako mučenički način ubijena neka ovaj slučaj pokrene pitanje i vrijeme je da se promijeni zakon, jer ako on to ponovi, tko će onda odgovarati”, zaključuje Luka, dodajući kako je razgovarao s mnogim stručnjacima koji mu rekli da su im jednostavno dok se zakon ne promjeni ruke – vezane.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime