Umro je čovjek koji je bolovao od Covida još od ožujka prošle godine, tražio je da ga prestanu liječiti

"Moja obitelj je ono zbog čega sam se borio. Bila bi sasvim druga situacija da njih nije bilo."

Čovjek za kojeg se vjeruje da je britanski pacijent koji je najduže bio zaražen koronavirusom umro je nakon odluke da završi s liječenjem.


Jason Kelk (49) primljen je u Sveučilišnu bolnicu St. James u Leedsu nakon što je u ožujku prošle godine dobio COVID-19. Preminuo je u petak ujutro, okružen obitelji, nakon što je prebačen u hospicij, prenosi RTL.

Njegova supruga Sue Kelk (63) obavijestila je javnost u petak da je njezin suprug “mirno preminuo”.

“Teška srca moram podijeliti tužnu vijest da je Jason preminuo mirno u St. Gemmi u 12:40 sati”, napisala je na Facebooku.

“Ljudi možda ne misle da je bio hrabar, ali Bože moj, bio je hrabar. Mislim da je ovo najhrabrije što je mogao učiniti tj. zapravo reći: ‘Ne želim više ovako živjeti'”, napisala je Jasonova supruga.

Prošli mjesec supruga je rekla za Sky News da se boji da je njezin suprug “odustao” nakon što se njegovo stanje pogoršalo i da je počeo doživljavati “napade nesvjestice”.
Kelk, koji je bolovao od dijabetesa i astme tipa 2, prebačen je na intenzivnu njegu u travnju prošle godine i ostao je na odjelu dok nije otišao u hospicij.


Virus mu je oštetio pluća i bubrege, a razvio je i ozbiljne želučane probleme što je značilo da se mora hraniti intravenozno.

Na početku ove godine stanje mu se čak i popravilo

Ranije ove godine izgledalo je da se oporavlja, počeo je hodati i skinut je s respiratora, te s dijalize.Prije nego što mu se stanje pogoršalo, Sue je rekla da njezin suprug pije čaj i juhu i šalje SMS poruke. Rekao je:

“Moja obitelj je ono zbog čega sam se borio. Bila bi sasvim druga situacija da njih nije bilo.”

No, njegovo se stanje pogoršalo u svibnju. Morali su ga vratiti na respirator, a zatim je razvio dvije infekcije.

Jason Kelk umro je okružen suprugom, majkom, ocem i sestrom, a iza sebe ostavlja petoro djece i osmero unučadi, dvoje od kojih nikada nije upoznao jer su rođeni u proteklih godinu dana.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
3
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime