Bivši predsjednik SAD-a George H. W. Bush, umro je u petak u 94. godini.

Bush je bio 41. predsjednik SAD-a, a u Bijeloj kući je stolovao od 1989. do 1993. godine.

Za vrijeme njegovog predsjedavanja Amerika je priznala Hrvatsku.

Početkom mandata, došlo je do pada Berlinskog zida i sloma SSSR-a. Trudio se smanjiti deficit američkog proračuna pa je morao uvesti nove poreze. Potpisao je zakon protiv diskriminacije invalidnih osoba. Upamćen je po vojnoj akciji Pustinjska oluja u Perzijskom zaljevu. Taj je rat Bushu donio golemu popularnost, pogotovo u očima onih Amerikanaca koji su se još sjećali poraza u Vijetnamskom ratu.

Zapovjedio je i vojnu akciju u Panami, a u zadnjem tjednu predsjedničkog mandata i u Somaliji. Izgubio je u izborima za predsjednika 1992. godine od Billa Clintona.

Njegov sin George W. Bush je naslijedio Clintona na mjestu predsjednika SAD-a, a drugi sin Jeb Bush je bio guverner savezne države Floride između 1999. i 2007.1 KOMENTAR

  1. ĐORĐ BUŠMAN, NEKADA PREDSJEDNIK AMERIKE,U ODNOSU NA EVROPSKOG,OBRAZOVNOG ČOVJEKA, A KOJI ZAUZIMA TAKO VISOKI I ODGOVORNI DRŽAVNI POLOŽAJ , BIO JE DUHOVNA I UMNA TABULA RAZA ,ALI JE BIO VRLO VJEŠT PROMICATELJ ROBOVSKO-PLJAČKAŠKO -KATOLIČKO -RELIGIOZNE PRAKSE KOJA SE KORISTI U PLEMENSKO USTROJENOJ DRUŠTVENOJ ZAJEDNICI AMERIKE ,NA BAZI UDRUŽENOG KAPITALA KASTINSKE PRAKSE.
    OVAJ NASLOV SMISLIH NA OSNOVU POLITIČKIH IZVJEŠTAJA POŠTOVANOG ,AMERIČKOG PROFESORA ,NOAMA CHOMSKOG.ON JE ČOVO ,KOJI JE ,REKAO BI HEGEL, ZNAO MISLITI SEBE I SVOJE VRIJEME I SVIJET KOJI GA OKRUŽUJE,PA JE SVA SVOJA UMNA I DUHOVNA ZAPAŽANJA USMJERIO DA PROSUĐUJE ZBIVANJA NA NAŠOJ GEJI ,A POSEBNO HEGEMONISTIČKO-TERORISTIČKO-PLJAČKAŠKO DJELOVANJE VOJNO-FINACIJSKOG SEKTORA,PENTAGONA ,KOJEG JE SVOJEVREMENO,MALO OBRAZOVANIJI PREDSJEDNIK ,AJZENHAUER ,NAZVAO DRŽAVA U DRŽAVI ,KOJI JE UZ APSOLUTNU, AKTIVNU POTPORU ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA UZURPIRAO APSOLUTNU VLAST,NE SAMO U AMERICI, NA AMERIČKOM KONTINETU SJEVERA I JUGA ,NEGO CIJELOG SVIJETA KAO KATOLIČKO-FINACIJSKO-TEHNOLOŠKO-TEHNIČKA IMPERIJA ,KOJA JE VLADALA CC- 2 STOLJEĆA ,SVE DO REVOLUCIONARNIH PREOKRATA KOJI SU SE DESILI I DEŠAVALI, NA ISTOKU,ODNOSNO AZIJSKOM KONTINETU,NA KOJIMA STASAŠE KINA, JAPAN I I RUSIJA.
    NARAVNO, NAPRETKOM I STASANJEM TEHNIČKI I TEHNOLOŠKI NARODA AZIJSKOG KONTINENTA ,A POSEBNO KINE, JAPANA I NAROIČITO RUSIJE,KATOLIČKA ,RIMSKA ,ZLOČINAČKA IMPERIJA, SA SJEDIŠTEM U VATIKANU JE DANAS VIŠE UGROŽENA NEGO SAMA AMERIKA ,JER STUPANJ NAPRETKA NAUKE I TEHNIKE,OZBILJNO JE UGROZIO MAJKU,RIMSKU-PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKU DINSTIJU, KOJA JE UVIJEK, OD PROPASTI CARSKE RIMASKE DINASTIJE, IZRASLA KAO ČIR NA ZDRAVOM TKIVU VJEŠTO KORISTEĆI RELIGIOZNU MITOMANIJU KOJA SE PRETRVORILA U DINSTIJU IZGRAĐENU U VREMENIMA CARSKE RIMSKE VLADAVANE.
    PA BI DANAS , BILOŠTA PAMETNOG REĆI O GALERIJI AMERIČKO-KATOLIČKIH PREDSJEDNIKA,BILO SUVIŠNO I NEPOTREEBNO, JER SU SVI BILI I OSTALI ČELNICI JEDNE VLADAJUĆE ,TENIČKI I TEHNOLOŠKI MOČNE DINSTIJE ,KATOLIČKOG DUHA I NAUMA ,KASTINSKO-PLJAČAKŠKOG KARAKTERA ,KOJI SU VIŠE USPORAVALI NAPREDAK I RAZVOJ SVIJETA NEGO ČINILI POTPORU NJERGOVOM OPĆEM RAZAVOJU

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime