“Umrlo je dvoje mladih, imali su i druge bolesti. U svijetu su već tri dokazana mutanta korone”

Ministar Božinović potvrdio je da će se Stožer sastati s premijerom Plenkovićem u nedjelju oko mjera. Podsjetimo, Plenković je rekao da imamo dobar silazni trend i da treba vidjeti što se može učiniti


Imamo dvije mlade osobe u dobi od 28 godine, imale su teške autoimune i maligne bolesti, poručili su iz Stožera na početku konferencije.


Krunoslav Capak rekao je da je u proteklom tjedno bilo 3819, a u ovom 3015 broja zaraženih. Prosječna incidencija je 245,2, najvišu incidenciju ima Sisačko-moslavačka županija, a najnižu Istarska.

Po incidenciji je Hrvatska na sedmom mjestu u EU. Najvišu u Europi ima Portugal, nakon njega Irska i Češka. Što se tiče smrtnosti, na ljestvici smo na 20. mjestu, javlja 24 sata.

Krunoslav Capak rekao je kako je u proteklom tjedno bilo 3819, a u ovom 3015 broja zaraženih. Prosječna incidencija je 245,2, najvišu incidenciju ima Sisačko-moslavačka županija, a najnižu Istarska.

Po incidenciji je Hrvatska na sedmom mjestu u EU. Najvišu u Europi ima Portugal, nakon njega Irska i Češka. Što se tiče smrtnosti, na ljestvici smo na 20. mjestu.Alemka Markotić izvijestila je o situaciji s novim sojem korona virusa.

– Cijeli znanstveni svijet je zabrinut s pojavama mutiranih varijanti virusa, u prvom redu zato što se brže širi i jer se dokazala i treća varijanta koja je krenula iz Brazila – poručila je Markotić i dodala je da su to dodatne promjene i u odnosu na soju koji je nastao u Britaniji.– Taj virus bi mogao izbjeći odgovor antitijelima kod onih koji su ih razvili – rekla je i dodala da se premalo toga još zna.

Sastanak o mjerama u nedjelju

Što se mjera tiče, ministar Božinović je rekao da je premijer najavio sastanak oko mjera koji će biti u nedjelju.

– Unaprijed ne mogu ništa reći i najaviti jer to bi značilo da je taj sastanak samo nekakva formalnost, a on to nije. Sastanci o mjerama, o svemu će se razgovarati – poručio je.

Poručio je kako je kažnjen jedan ugostiteljski objekt u jednim toplicama. Izdano je 99 kazni zbog nenošenja kazni.

Capak je komentirao popuštanje mjera.

– Mi imamo puno povoljniju situaciju, ali i prijeteći dolazak sojeva virusa – rekao je.

– Imamo i teško stradalu Sisačko-moslavačkoj županiji i ljude u kolektivnom smještaju gdje se radi u teškim uvjetima. Sve to skupa ćemo staviti na stol i vidjeti postoji li neki korak koji bismo mogli napraviti unatrag što se tiče mjera. Ali u ovom trenutku ne znam točno – dodao je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime