Umrla glumica Mira Furlan

Umrla je u srijedu, 20. siječnja


Umrla je glumica Mira Furlan.


Premunula je u 65. godini. Kako se navodi, umrla je u srijedu, 20. siječnja. Vijest o smrti objavljena je i na njenom Twitter profilu.

Mira Furlan rođena je 7. rujna 1955. u Zagrebu, gdje je diplomirala 1978. glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Iste je godine postala članicom HNK-a u Zagrebu, gdje je ostvarila više zapaženih uloga, za koje je višestruko nagrađivana.Nastupa i na televiziji; na filmu je počela nastupati 1982. u Kiklopu Antuna Vrdoljaka, a ubrzo je postala jednom od vodećih hrvatskih glumica, navodi Hrvatska enciklopedija. Uz kazališne i televizijske uloge, prosječno nastupa u 3 do 4 filma godišnje. Značajnije uloge ostvarila je u filmovima U raljama života (R. Grlić, 1984), Otac na službenom putu (E. Kusturica, 1985), Za sreću je potrebno troje (R. Grlić, 1985), te u televizijskim dramama i serijama (Putovanje u Vučjak, 1986., Tuđinac, 1990. E. Galića).

Od kraja 1980-ih pretežno radi u Beogradu, a 1991. odlazi u SAD. Nakon odlaska u SAD, Furlan je nastavila glumiti. Među ostalim, glumila je u svjetski poznatim televizijskim serijama Babylon 5 i Izgubljeni.Autor serije Babylon 5, J. Michael Straczynski, odao je počast Furlan.

U podužoj objavi napisao je kako je znao da je njeno zdravlje sve lošije. “Nadali smo se da će joj se stanje popraviti”, dodao je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
109
Grrr
5
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime