Idućeg tjedna nastavlja se suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine. Optužnica ju tereti da je sestru ubila udarcima u glavu te joj tijelo 19 godina skrivala u obiteljskom zamrzivaču.

No, krivnja u jednom od najšokantnijih slučajeva u hrvatskoj povijesti će se vrlo teško dokazati, smatra umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević.

– Savršeno ubojstvo ne postoji – tvrdi umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević, no slučaj ”Palovec” mogao je postati baš to, samo da se ubojica riješio tijela. A za to je kriva, smatra Lazarević, nemarna policijska istraga. Prve pogreške su napravljene već pri prijavi nestanka Jasmine Dominić.

-Meni se čini da gotovo ništa nisu dobro napravili. Svaki nestanak od nekoliko dana, to je već nekakav alarm da to treba gledati nekim drugim očima – rekao je umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević.

Smiljana Srnec

Suđenje u Varaždinu do sada je dokazalo samo da je Jasmina Dominić nasilno ubijena.

– Žrtva je bila živa kad je dobila barem jednu, prvu ozljedu koja je krvarila u smislu krvarenja u probavni trakt, odnosno u usta – rekao je sudsko-medicinski vještak Josip Skavić.

Otežano dokazivanje zločina

Koliko puta je udarena u glavu i kojim oružjem, kao ni kada se točno ubojstvo dogodilo, zasad nije poznato. Upravo taj podatak uvelike otežava dokazivanje zločina jer svaki pronađeni trag ima svoju povijest i treba se utvrditi je li nastao u vrijeme ubojstva.

– Kako ćemo mi povezivati neki otisak prsta s ubojstvom ili neku kap krvi s ubojstvom ako ne znamo kad je osoba ubijena? – pita se Lazarević.

Jedina osumnjičena, Smiljana Srnec, negira da je pretukla sestru do smrti.

– Ako se dokaže da sam kriva, neka budem kriva. Znam da si ju volio, isto i ja ju volim, ona je moja sestra – kazala je Smiljana Srnec rođaku koji je svjedočio na suđenju.

Istinu zna samo najuža obitelj?

Dok mnogi svjedoci Smiljanu opisuju kao ljubomornu i nasilnu stariju sestru, ona u svojoj obrani naglašava da je Jasmina bila agresivna.

– Ja sam ti rekla da me štiklom udarila po glavi. Što? Da me udarila po glavi štiklom. I plakala sam se, a ona je bježala van jer je vidjela da si ti došao. Ne. Probaj razmisliti. Nije istina – kazala je Srnec.

Istinu o odnosu sestara vjerojatno zna najuža obitelj. No, majka je odbila svjedočiti, a otac je umro. Upravo na njega bi obrana mogla pokušati svaliti krivnju jer svjedoci tvrde da se Jasmina i s njim sukobljavala.

– Jer je išao prema teti, ona je njega odgurnula prema kuhinji, prema vratima od kuhinje, vrata jednim dijelom su staklena. Ja znam da je on pao kroz ta vrata i to staklo se razbilo – kazala je Smiljanina kći Katarina Dominić Srnec.

Ipak, ako netko ne prizna ubojstvo i bez čvršćih dokaza od dosad prikazanih, iskusni bivši istražitelj tvrdi da će pravu istinu biti teško doznati, javlja RTL.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime