Kao i veliki dio hrvatskih gradova i općina, Dugopoljci su odmah krenuli sa razradom mjera za ublažavanje posljedica krize koja je mnoge ostavila bez posla.

– S donacijom od 100.000 kn KBC Split priključili smo se inicijativi pomoći u opremanju splitske bolnice za što učinkovitiju borbu protiv posljedica bolesti. Svi stanovnici općine Dugopolje, obveznici komunalne naknade, su za Uskrs dobili bon od 300 kuna koji su mogli potrošiti u većini trgovina na području općine, a pokrenuta je i e-tržnica gdje domaći proizvođači bez naknade mogu ponuditi svoje proizvode. Za vrijeme trajanja obustave rada vrtića obustavljeno je i plaćanje cijene vrtića. Te konačno, sa početkom mjeseca travnja ukinut je prirez poreza na dohodak, te će plaće isplaćenje u svibnju pa nadalje svima prijavljenima u općini Dugopolje biti uvećane – kazao je dugopoljski načelnik Perica Bosančić.

Poduzetnicima u općini Dugopolje koji su po odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite morali obustaviti svoj rad, općina je otpisala 70% iznosa komunalne naknade za mjesece u kojima je na snazi navedena odluka, dok je ostalim poduzetnicima kojima je otežan rad odgođena naplata komunalne naknade i naknade za uređenje voda za 90 dana bez kamata od dana dospijeća.

– Radovi na velikim infrastrukturnim projektima u Dugopolju i dalje teku planiranom dinamikom. 6 milijuna kuna vrijedno reciklažno dvorište za koje je općina osigurala 3.5 milijuna iz EU fondova je praktički gotovo, dovršavaju se zadnje finese te bi vrlo brzo trebalo biti svečano otvorenje. Mještani općine će na raspolaganju imati moderno reciklažno dvorište gdje će bez naknade moći predati svoj razvrstani otpad. 11 milijuna kuna vrijedan projekt novog dječjeg vrtića također se dobrim dijelom financira iz EU sredstava –čak 7.5 milijuna kuna. Betonski radovi su pri kraju, vrtić je već poprimio svoje konture, te će ovim tempom u jesen 2020. otvoriti svoja vrate za dugopoljske mališane. Dovršena je javna nabava za izvođenje radova na 550.000 kuna vrijednoj ljetnoj pozornici kod crkvice sv. Roka, a radovi na 700.000 kuna vrijednoj planinarsko-edukacijskoj stazi u duljini od gotovo 5 kilometara počinju u ljeto da bi se izbjeglo doba godine kada se gnijezde ptice – nastavlja Bosančić.

Dugopoljce je prije nekoliko dana razveselila i vijest da su uspješno prijavili projekt uređenja druge faze sportskog centra. Sa europskih 4.5 milijuna, od ukupno 6.8 milijuna kuna, planiraju dovršiti dobar dio druge faze S.C. Hrvatskih vitezova gdje će se svrsi privesti nova sportska dvorana, dva natkrivena nogometna terena sa umjetnom travom i cijeli okoliš nedovršene 2. faze.

– Ovih dana također puni optimizma čekamo rezultate natječaja za 700.000 kuna vrijednu zelenu tržnicu, 700.000 kuna vrijednu sanaciju Vatrogasnog doma, preko 2 milijuna kuna vrijedan projekt Poduzetničke potporne institucije i još cijeli niz manjih infrastrukturnih projekata. Sigurni smo da će 2020. biti godina za pamćenje, vjerujemo po dobrom – zaključuje dugopoljski načelnik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime