S obzirom na odluke i upute nacionalnog Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo RH kojima se na građane apelira da ostanu u svojim kućama, otorinolaringologinja prof. dr. sc. Željka Roje odlučila je svoje vrijeme kod kuće iskoristiti da s građanima podijeli svoje znanje.

VEZANI SADRŽAJ:

Ohrabrena lijepim komentarima na prošli video u kojem je pričala o relativno čestoj hitnoj situaciji – krvarenju iz nosa,  sukladno svom obećanju, sada priča o uhobolji kod djece.

Ovoga puta donosi edukativni video u kojem prvo objašnjava kako i zašto dolazi do uhobolje ili boli u uhu s kojom smo se svi susreli i više puta u životu te kako znati da li se radi o stvarnoj boli uha ili boli nekih drugih okolnih struktura iako se nama čini da nas (ili dijete) boli uho.

Često se dogode situacije (a najčešće baš vikendom) kada roditelji usred noći doslovno iskoče iz kreveta jer dijete odjednom krene neutješno plakati, vrištati, dirati se za uho. U panici neki odmah krenu na Hitnu pomoć, a to nije odmah nužno, izuzev ako dijete ima visoku temperaturu. Kako u tim situacijama pomoći djetetu, radi li se o upali vanjskog uha koja je jako rijetka i najčešće se javlja ljeti ili o upali srednjeg uha koja je jako česta kod male djece i uvijek joj prethodi začepljen nos, curenje iz nosa, temperatura, kihanje, kašljanje… ali i kako pravilno ukapati kapi u uho – pogledajte u videu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime