Prema za sada neslužbenim informacijama, najmanje osam mještana Negoslavaca jutros je ili privedeno na policijsko saslušanje ili uhićeno. Ove osobe dovode se u vezu s ratnim zločinima koji su se 1991. godine dogodili na širem području Vukovara. Da je do određenih uhićenja zaista došlo potvrdili su za portal Srbi.hr iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, međutim još uvijek se čeka na službeno priopćenje.

Vijest o uhićenju osam Negoslavčana potvrdio je i načelnik istoimene općine Dušan Jeckov. On navodi i da su, prema njegovim saznanjima, svi uhićeni 1991. godine bili zaposleni u poljoprivrednom kombinatu Vupik, a neki od njih i danas tamo rade.

– Kao čovjek izražavam razočarenje jer je od rata prošlo 30 godina pa se naprosto pitam kada će ovome doći kraj. Zbog činjenice da su svi uhićeni radili u Vupiku nema sumnje da ih se želi povezati s događajima na Ovčari. To što je netko tamo radio ili bio mobiliziran ne znači da je počinio ratni zločin. Nadam se da će to istraga i potvrditi kada su u pitanju ovi ljudi. Riječ je o običnim ljudima koji žive u našem mjestu čitave svoje živote, a većina njih je bila ranije pozivana na informativne razgovore i uredno se na njih odazivala. Da su imali potrebu da bježe od pravde ne bi odlazili na te razgovore. U interesu je svih nas da se zločini istraže, ali ja bih volio da se istim intenzitetom kojim se provode istrage za zločine nad pripadnicima većinskog naroda, provode i istrage o zločinima nad pripadnicima srpske zajednice u Vukovaru – kaže Dušan Jeckov za Srbi.hr i dodaje da se iz pojedinih desničarskih krugova učestalo stavlja anatema na sve mještane ovog sela i nameće im se kolektivna krivica.

Kako se također neslužbeno saznaje većina mještana je mirno privedena na razgovor, dok je prilikom uhićenja dvojice Negoslavčana izvršen kompletan pretres kuće, a oni su odvedeni s lisicama na rukama.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime