Nedugo nakon što se vratio s terapije u korčulanskom Kalosu, Jozo Čabraja (29) je uhićen uz kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva Jakova Šimića (33) zvanog Jale!

Epilog je to sukoba dvije skupine koji se odigrao sredinom lipnja u Kaštel Kambelovcu, kada je ubijen 36-godišnji boksač Mario Boljat Pajkić: u pravom revolveraškom obračunu (na mjestu zločina pronađeno je najmanje 20 čahura!) likvidiran je Boljat, Čabraja je izrešetan desetak puta, no s prostrjelnom ranom slabine završio je i Šimić. Upravo je Jakov Šimić prijavljen zbog teškog ubojstva Pajkića, kao i pokušaja ubojstva Čabraje, dok se posljednjih tjedana utvrđivalo tko je pucao u Šimića. Očigledno su istražitelji utvrdili kako je upravo Čabraja zapucao prema Šimiću, koji je došao s nekoliko prijatelja. Njegovi kompanjoni su prijavljeni za sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnom posljedicom jer je Pajkić prije likvidacije pretučen…

Čabraji je ovo treći atentat koji je preživio, a drugi kazneni postupak u kojem je optuženi – još naime traje suđenje u kojem ga se tereti za ubojstvo Marina Matijaša, tada 20-godišnjaka, iz lipnja 2014. godine u Kaštel Novom. U tijeku je ponovljeno suđenje, a Čabraja je pušten na slobodu jer je u istražnom zatvoru proveo maksimalni zakonom dozvoljeni rok, do pravomoćnosti presude.2 KOMENTARI

  1. Boze oslobodi me ljudskih plicaka u hrvatskom pravosudju!!!Ubojice pustene na slobodu i jos im dopusteno lijecenje u toplicama???!!!! Sta ga se ne lijeci u zatvorskoj bolnici?

  2. jel novinar izvještava o pokušaju ubojstva ili piše o heroju Čabraji? Zadnji članak navodi kako je Čabraji ovo treći preživljen atentat? Koji, ovaj u kojem on pokušava ubit Šimića mu je treći preživljeni atentat? Jel novinar korisnik usluga navedenih likova pa ih zato idealizira, uzdiže?!??!!?! Novinar svršava na sitne krimose? Novinar je možda dečko nekog od “opasnih dečki” – šta, pa nije to više sramota. Dalmoši su poznati da vole popušit kurčinu.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime