Udruženi dalmatinski pčelari u projektu “Zaštita dalmatinskog meda”

Cilj je ishodovanje oznake zaštite izvornosti za sedam vrsta meda pod zajedničkim imenom Dalmatinski med

Šibensko-kninska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija će u iduće četiri godine sufinancirati projekt “Zaštita dalmatinskog meda” čiji je nositelj Udruga pčelara Dalmacije, a cilj je ishodovanje oznake zaštite izvornosti za sedam vrsta dalmatinskog meda, piše Zadarski list .


Ugovor o sufinanciranju u četvrtak su potpisali šibensko-kninski župan Goran Pauk i predsjednik Udruge pčelara Dalmacije Ivan Mravak.

Cilj je ishodovanje oznake zaštite izvornosti za sedam vrsta meda pod zajedničkim imenom Dalmatinski med. To je naš izvorni proizvod i moramo ga učiniti prepoznatljivim i zaštiti ga kako bismo podigli njegovu tržišnu vrijednost – kazao je Pauk.

Četiri županije će tijekom četiri godine sufinancirati projekt s ukupno 600 tisuća kuna, a svaka će godišnje izdvajati 37.500 kuna kako bi se obavile analize i procedure za dobivanje zaštite izvornosti sedam vrsta dalmatinskog meda.

– Realizacijom ovog projekta dobit ćemo zaštićeni proizvod, a potrošači će biti sigurni da su dobili izvorni dalmatinski med i znat će što konzumiraju – rekao je Ivan Mravak.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0